Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Aybike BOZOK ulusal yarışmada birinci oldu
24 Haziran 2015 / 09:37
Aybike BOZOK ulusal yarışmada birinci oldu
Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa düzenlenen “Geleceğimiz Işıldıyor-Bu Benim Eserim” başlıklı 2014-2015 Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nda b

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğrencileri bilimsel araştırma ve geliştirmeye, toplum yararına projeye üretmeye yönlendirmek amacıyla “Geleceğimiz Işıldıyor-Bu Benim Eserim” başlığında, TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği 2014-2015 Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması sonuçlandı.
Yarışmada, ön elemeleri geçerek alanında Adana’yı temsilen katılan AGİAD Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aybike Bozok, Fen Bilimleri- Biyoloji Dalı’nda danışman öğretmeni Zuhal Tekin rehberliğinde gerçekleştirdiği ‘Toprağım Suya Besine Hasret Kalmasın’ adlı projesiyle Türkiye birinciliğini kazandı.
Başarıyla temsil ettiği AGİAD Ortaokulu’nun ve Adana’nın gururu olan Aybike Bozok, 3 bin liralık birincilik ödülünü ve başarı belgelerini Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenen törenle aldı. 
Sevincini, okul yöneticileri ve danışman öğretmeni Zuhal Tekin ile paylaşan Aybike Bozok, “Ülkemiz adına hepimizin bir fikri ve yapacak bir şeyi olduğunu düşünerek bu projemi geliştirdim. Projemde öğretmenlerim rehberliği bana ışık oldu. Okulumu, öğretmenlerimi mahcup etmediğim için çok mutluyum“ dedi.

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber