Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'dan Türkmenlere ilaç
11 Temmuz 2014 / 08:01
Adana'dan Türkmenlere ilaç
Büyükşehir Meclisi, Irak'taki Türkmenlere sağlık yardımı için Sözlü'ye 250 bin TL borçlanma yetkisi verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla, IŞİD saldırısı altında olan Irak'ın Musul, Erbil, Kerkük ve Talafer bölgelerindeki çadır kentlere, tıbbi yardım malzemesi gönderilecek.


Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 4. toplantısı gerçekleşti. Gündem dışı söz alan meclis üyeleri, kentteki Yaban Hayatı Koruma Sahaları, sivrisinek sorunu, sulama kanallarında boğulan çocuklara değindi.

Gündemin ilk maddesinde Musul, Kerkük ve Telafer'e yardım gönderilmesine ait komisyon raporu okundu. Komisyonda Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, komşu ülke Irak'ın, IŞİD saldırısı altındaki Erbil, Musul, Kerkük ve Talafer'e, Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanlığı'nın talep ettiği listedeki ilaçlar ve medikal malzemeler ile diğer sağlık harcamaları için 250 bin TL borçlanması yetkisi verildi.

MHP'li meclis üyesi Ramazan Akyürek, Irak'taki Türkmenlerin çektiği sıkıntılara ve diplomatik sorunlara dikkat çekti. “Bize düşen lokal bir kuruluş olarak, Büyükşehir Belediyemiz'in aldığı kararın sadece tıbbi yardım boyutunda da olsa, ki oraya silah gönderecek halimiz yok; gönderirsek zaten Türkmenler'e göndeririz, IŞİD'e göndermeyiz” ifadelerini kullanan Akyürek'in komisyon kararının kabulunu teklif etmesiyle, karar oy birliğiyle kabul edildi.
Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber