Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da Suruç eylemi!
21 Temmuz 2015 / 08:36
Adana'da Suruç eylemi!
Suruç'ta yaşanan bombalı saldırı Adana'da protesto edildi... Bu arada ölenlerden birinin Adana'dan bir eylemci çıktı.

Kobani’de IŞİD ile savaşırken hayatını kaybedenler için Adana’da taziye çadırı kurmak isterken polisin gözaltına aldığı Cebrail Günebakan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

15 Aralık 2014'te İnönü Parkı'nda toplanan grup, Kobani'de IŞİD ile savaşırken hayatını kaybedenler için taziye çadırı kurmak istemişti. Polisin izin vermemesi üzerine direnen ve slogan atan Cebrail Günebakan’ı polis gözaltına almış ve kameralara yansıyan fotoğraf uzun süre medya gündeminde tartışılmıştı.



Gözaltına alındıktan sonra açıklama yapan Cebrail Günebakan, “Fotoğrafta arkası dönük olan amirlerden biriydi. Suç duyurusunda bulunduk. O kişiyi teşhis de edeceğiz. Direkt iki eliyle ellerini ağzıma sokarak yırtmaya yönelik bir hareket yaptı. Ağzımda şu anda bir yırtık var” demişti.

Bugün ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde bulunan çay bahçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının 'Kobani’nin yeniden inşası' konusunda basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen ve aralarında Cebrail Günebakan’ın da bulunduğu 28 kişinin hayatını kaybettiği patlamada 100'e yakın kişi de yaralandı. Günebakan’ın cenazesi morga kaldırılırken, kimliği henüz tespit edilemeyen diğer cenazeler için çalışmalar sürüyor.

SURUÇ'TAKİ BOMBALI SALDIRI PROTESTO EDİLDİ 
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 30 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı için Adana’da yürüyüş düzenlenerek oturma eylemi yapıldı. Eylemciler, faillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek için İnönü Parkı’nda toplanan grup, sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi yaklaşık 350 gencin, İzmir’den, Adana’dan, Ankara’dan, Antalya’dan, İstanbul’dan bir araya gelerek insanlığa, yaşam hakkına sahip çıkmak ve Kobani’nin yeniden inşa sürecine destek vermek amacıyla yola çıktıklarını aktararak, “Suruç Amara Kültür Merkezi’nde açıklama yaptıkları esnada ise bombalı saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği henüz belli olmamakla birlikte saldırının nereden geldiği çok açıktır. Bu saldırıyı yapanlar Diyarbakır HDP mitinginde ortalığı kana bulayanlardır. Bu saldırıyı yapanlar Adana’da, Mersin’de parti binalarına bombalı saldırı yapanlardır. Bu saldırı sadece Kürt halkına, sosyalist gençlik derneği üyesi gençlere yönelik değil tüm halklara, insanlığa, yaşam hakkına yönelik saldırıdır” diye konuştu.

Suruç’ta yaşanan katliamı lanetlediklerini ifade eden Öngör, “AKP’nin savaş dilini terk ederek faillerin derhal yakalanarak gerçek sorumluları ortaya çıkarmasını, BM, Avrupa Konseyi ve ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Buradan tekrar yaşamını yitiren canları saygıyla anıyor, mücadeleleri mücadelemizdir diyoruz” dedi.

Grup, açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaparak dağıldı.
Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber