Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana'da FETÖ operasyonu
23 Ocak 2020 / 18:29
Adana'da FETÖ operasyonu
Adana'da FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi tutukklandı.

Adana'da FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan aralarında eski emniyet müdürünün de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.


Adana merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 21 Ocak günü Adana, Mersin, Osmaniye, Isparta ve İstanbul'da yapılan operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

Bu arada, zanlılar arasında Adana Emniyet Müdürlüğünde görevliyken meslekten ihraç edilen 3. sınıf emniyet müdürü Mithat K.'nin ve Adana Barosu'na kayıtlı avukat Ö.D.'nin de bulunduğu öğrenildi.

Avukat Ö.D.'nin başkası adına kayıtlı cep telefonu hattından örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve polis ile askeri okul öğrencilerinden sorumlu "abi" konumunda olduğu iddia edildi.

19 zanlıdan 12'si emniyetteki sorgularının ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan aralarında eski emniyet müdürü ve avukatın da olduğu 8 zanlı tutuklanırken, 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Üst düzey FETÖ'cülere hücre evi temin eden karı koca yakalandı 
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün üst düzey isimlerine hücre evi temin ettiği iddiasıyla karısıyla birlikte gözaltına alınan koca tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) üst düzey isimlerine hücre evi temin ettiği ileri sürülen Zekeriya Y. ve Nurgül Y.'nin yakalanması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı izinle teknik ve fiziki takip başlattı.

Yapılan takip sonucunda zanlıların birçok FETÖ'cüye hücre evi temin ettiğini tespit etti. Yapılan incelemede, karı kocanın, 2018 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınan üst düzey 6 FETÖ'cüye hücre evi temin ettiği anlaşıldı.


Bu tespitlerin ardından polis, karı kocayı yakalamak için saklandıkları adrese baskın yaptı. Gözaltına alınan Zekeriya Y. ve Nurgül Y. emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmedi.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Zekeriya Y. tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber