Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çaldığı konteyneri satarak depremzedeyi dolandırdı
01 Mart 2023 / 13:10
Çaldığı konteyneri satarak depremzedeyi dolandırdı
Adana'da bir şahıs, depremde evi hasar gören vatandaşı başkasına ait konteyneri 13 bin TL'ye satarak dolandırdı. Şüpheli, polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

6 Şubat'ta 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi ağır hasar gören İ.K. adlı vatandaş, ailesiyle birlikte geçici bir süre barınma ihtiyaçlarını karşılamak için konteyner arayışına girdi. İ.K. kahvehanede arkadaşlarına durumu anlatırken şüpheli Feyyaz Ceyhun D. de duydu. Şüpheli, İ.K.'nin yanına gelerek kendisinde konteyner olduğunu ve satabileceğini ifade etti. İkili arasında geçen pazarlığın ardından piyasa değeri 25 bin TL olan 12 metrekarelik konteyneri şüpheli, İ.K.'ye 13 bin TL'ye sattı. Vinç kiralayan Feyyaz Ceyhun D., Sarıçam ilçesine bağlı Balcalı Mahallesi'ndeki bir tarım arazisinde bulunan konteyneri araca yükletip İ.K.'nin verdiği adrese teslim ederek parasını aldı.

 

ARSA SAHİBİ GERÇEĞİ ÇOK GEÇMEDEN ANLADI

 

Devletten kiraladığı arazide tarım arazisine çiftlik kuran R.A., arazisine kontrole geldiği sırada konteynerin olmadığını gördü. Çalışanların barınması için aldığı konteyner çalınınca R.A., durumu polise bindirdi. Bunun üzerine polis ekipleri kamera görüntülerini inceleyerek Feyyaz Ceyhun D.'nin izine ulaştı.

 

DOLANDIRICIDAN PİŞKİN SAVUNMA

 

Dolandırıcının izini bulan polis ekipleri, şüpheli şahsı düzenlendiği operasyonla yakaladı. Emniyete götürülen zanlı ifadesinde, "Oturduğum evin yakınında başı boş bir konteyner vardı. Kahvehanede konuşmalara kulak misafiri olunca onu satabileceğimi düşündüm" diyerek suçunu itiraf etti.

 

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konteyner ise sahibine teslim edildi.

 

Kaynak: İHA
Kaynak. Sondakika.com
Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber