Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
AZERBAYCANLI ARAMA-KURTARMA EKİBİ ADANA'DAN UĞURLANDI
03 Mart 2023 / 14:35
AZERBAYCANLI ARAMA-KURTARMA EKİBİ ADANA'DAN UĞURLANDI
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen arama-kurtarma ekiplerinden 236 kişilik kafile, Adana'dan uğurlandı. Azerbaycanlı askerler, Adana Havalimanı'ndaki hediyelik eşya dükkanından çeşitli eşyalar aldı. İş yeri sahibi,

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 kentte yıkımlar oldu. Depremin ardından Azerbaycan'dan 750 kişilik arama-kurtarma ekibi Kahramanmaraş ve Hatay'a geldi. Depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdüren ekipler, 53 kişiyi sağ kurtardı. Arama-kurtarma ekibinden 231 kişi, görevlerini tamamlayarak Adana'ya geldi. Ekibi, İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, Büyükelçi Ayşe Saraç karşıladı.

'HOŞÇA KALIN'

Ekipteki Yarbay Taleh Babayev, 'Kardeş ülke Türkiye'de depremin yaşanmasının ardından, yardım etmek için buraya gelmiştik. Arama-kurtarma çalışmalarında 53 kişiyi sağ çıkardık. Buna ek olarak Kahramanmaraş'ta evlerinden olmuş insanlar için çadır kent kurup, onlara yemek verdik. Ayrıca Azerbaycan'dan gelen sağlık ekipleri de sahra hastanelerde depremzedelerin tıbbi ihtiyaçlarını karşıladı. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız. Hepiniz hoşça kalın' diye konuştu.

'EN BÜYÜK DESTEĞİ KADEŞLERİMİZ GÖSTERDİ'

Adana Havalimanı'na gelen arama-kurtarma ekiplerinin koordinasyonunu sağlayan Kaymakam Mehmet Aksu ise Azerbaycan'dan gelen ekiplere şükran ve minnet duyduğunu ifade ederek, 'Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ilk gününden itibaren en büyük desteği, kardeşimiz Azerbaycanlılar gösterdi. Buraya gelen ilk ekibi hemen Kahramanmaraş'a sevk ettik ve gelmeye devam ettiler. Her dönemde olduğu gibi, bugün de desteklerini fazlasıyla gösterdiler. Görevlerini tamamlayan ekipleri, uğurlamaya devam edeceğiz' dedi.

HEDİYELİK EŞYALARI ÜCRETSİZ VERDİ

Öte yandan kentten ayrılan Azerbaycanlı askerler, Adana Havalimanı'ndaki hediyelik eşya dükkanından yakınlarına hatıra olması için bileklik, saat ve anahtarlık gibi eşyalar aldı. İş yeri sahibi, askerlerden para almayıp, bu eşyaları hediye etmek istediğini söyledi. Sırtlarına Türk bayrağı asan Azerbaycanlı askerler, teşekkür edip, hediye edilen eşyalarla birlikte uçağa bindi. (DHA)

 

Kaynak: Sondakika.com

Kaynak: DHA

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber