Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Zorkun Yaylası'nda Çıkan Yangında 4 Ev Yandı
10 Temmuz 2014 / 18:48
Zorkun Yaylası'nda Çıkan Yangında 4 Ev Yandı
Osmaniye'nin Zorkun yaylasında çıkan yangında 4 ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Osmaniye'nin Zorkun yaylasında çıkan yangında 4 ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın, saat 11.00 sıralarında yaylada Tuncay Vural'ın kiracı olarak oturduğu evde çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyüp çevredeki evlere de sıçrarken, ihbar üzerine bölgeye Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 yangın söndürme helikopteri, 4 Arasöz, 4 Su tankı 40 orman işçisi ve OsmaniyeBelediyesi'ne ait itfaiye araçları sevk edildi.

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 4 yayla evi yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını duyan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfur Dündar, Belediye Başkanı MHP'li Kadir Karaile Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmalarını takip etti.

Yangının büyümeden söndürülmesi ve kısmi bir mal kaybıyla atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Oduncu, "Bundan sonra benzeri olayların meydana gelmemesi veya geldiği takdirde en az hasarla en suratlı bir şekilde sonlandırılması gönünde çalışmaları gözden geçirip kararlar alacağız. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. 4 Ev yangından etkilendi. Etkilenme boyutu ve zarar konusunda inceleme devam ediyor. Yangının elektrik kontağından olduğu tahmin ediliyor ve çalışmalar halen sürüyor" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise yangına karadan 22-23 dakikada müdahale ettiklerini belirterek, "Aynı anda Adana'dan 3 yangın söndürme helikopterini de havalandırdık. Aynı zamanda bir yangın söndürme uçağını da hazırladık ancak onu iptal ettik. 40'a yakın personelle yangına müdahale ederek söndürme işlemini tamamladık" dedi.

Görgü tanığı bir vatandaş ise yangının biranda büyüdüğünü ve itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini öne sürerek, "Leğenle su ile müdahale ettik ama yeterli olamadık. Evde eşim ben, torunum ve komşular vardı. İtfaiyenin geç müdahalesi oldu. Ama buna şükür yine de ucuz atlattık" dedi.

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber