Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Zonguldak'ta 48 ikiz sahte plaka yakalandı
13 Ocak 2017 / 09:47
Zonguldak'ta 48 ikiz sahte plaka yakalandı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, ikiz plakalar ve Amerikan Pres Plaka (APP) tabir edilen plaka yaptığı belirlenen 1 kişi gözaltına alındı, 48 plaka ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ülke  genelinde meydana gelen asayiş, kaçakçılık ve terör olaylarında kullanılabileceği  değerlendirilen çalıntı, yerli-yabancı araç, araç plakaları, ikiz plakalar ve APP  diye tabir edilen plaka kullanan şahıslara ve bu tür plaka basımını, satışını  yapan iş yerlerine yönelik çalışma başlattı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yapılan çalışmalar  kapsamında Müftü Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nda bir iş yerinde çok  sayıda plaka bulunduğu, plakaların dış görünüşü itibarıyla bir kısmının mühürlü  bir kısmının ise mühürsüz olduğu belirlendi.

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına gereğince iş  yerinde yapılan aramada, 48 mühürlü, mühürsüz ve çift mühürlü standart dışı plaka  ele geçirildi. İş yeri sahibi H.K, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan gözaltına  alındı.

Bu arada ekipler, el konulan plakalar hakkında kayıp ve çalıntı  müracaatı, halen trafikteki bir araçta kullanılıp kullanılmadığı, mühürün gerçek  veya sahte olup olmadığı konularında araştırma başlattığı öğrenildi.

KAYNAKAA
Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber