Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
ZEMHERİ’DE GÜL OLMAK

Bıldır bu zaman, hafızalarda yer etmiş beklentiler ya olumlu sonuçlanmış ya da hüsranla bitmiştir. Önemli olan kişilerin hayallerinin peşinde koşuyor olmasıdır. Her yere düşüşte ayağa kalkabiliyorsak mücadele azmimizden hiçbir şey kaybetmemişizdir. Zor şartlarla mücadele ederek başarılı olmak ya da kişinin isteğini elde etmesi var olmanın en büyük hazzıdır. Çünkü mücadele azmi insanı ayakta tutan yegâne değerdir.

 Zamanı bir çizgi üzerinde devamlı akıp giden bir serüven olarak kabul edersek, bu çizgide iz bırakmak ve bu esnada zevk almak yaşamak demektir. Kardelenler gibi kış aylarında bembeyaz karlar altından çıkabilmek, zemheride gül olmaktır, başarmak.

 Okul yollarında, iş yerlerinde sanatta, sporda başarabilmek ve mücadele edebilmektir. Mini mini bir çocuğun gözlerinde mutluluk saçan bakışlarıyla okullu olmak ya da liseli olmak, üniversiteli olabilmektir, zemheride gül olmak.

 Telaşlı bir neşe ile koşuşturan ailelerin sevincidir, okullu olmak. Hep birlikte mutlu yarınlar kurabilmek için sımsıkı bağlanmak duygu bağlarıyla ve bütün zehmeri aylarını geride bırakabilmek için kolları çemreyerek mücadeleye başlayabilmek ve eninde sonunda başarabilmektir.

 Ayakta durabilmek ve dirençli kalabilmek azim kararlılık ve inanç gerektirir. Çünkü zemheri çok çetin şartları içerir. Soğuktan, kardan, kıştan etkilenmeden ayakta kalabilmek ya da mücadele edebilmektir bütün zorluklarda. İşte bütün mesele budur.

 Yaşamak gerçekten başlı başına bir mücadeledir. Bu Mücadele Hep zemheride açan bir gül gibi Kalabilme isteğinden doğar.Bir türkümüzde de dediği gibi "sanki benim mor sümbüllü bağım var, zemheri ayında canım gül ister benden"..Evet herkesin beklentisi yaşadığımızı gösterebilmemizdir.Aralık ayları hayatımızın her bölümünde olacaktır.Önemli olan şubata ayına kadar ayakta kalmayı başarabilmektir.Zemheri yerinde yaşama sıcaklığına kavuşmanız dileklerim ile…

Bu yazı toplam 22332 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber