Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Zabıtadan dilencilere operasyon
25 Eylül 2016 / 18:35
Zabıtadan dilencilere operasyon
Sürücüleri rahatsız eden ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bebekleri kullanarak, vatandaşın iyi niyetini suistimal eden, kavşaklarda, caddelerde, bulvarlarda sürücüleri rahatsız eden ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri; il dışından, ilçelerden gelen dilencilerin, vatandaşın insani duygularını kullanarak ve çoğunluğu da akrabalarının bebeklerini yanlarına alarak faaliyet gösterdiklerini açıkladılar.

3 aylık bebekler kullanılarak dilencilik yapılıyor
Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğümüzün, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na verdiği talimat doğrultusunda; Trafik ışıkları, ana caddeler ve bulvarlarda sürücüleri rahatsız eden şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Adana dışından, bazı ilçelerden gelen kadınlar, kucaklarında 3 aylık, 5 aylık bebekleri kullanarak dileniyorlar. Bu şahıslar vatandaşlarımızın insani duygularını istismar ederek para topluyorlar. Bir grup dilencinin 3 saat dilenmesi takip edildi ve 670 lira para topladıkları tespit edildi.”

Açıklamada; mesai başlangıcı ve mesai bitimi saatlerinde, otoban giriş-çıkışlarında, trafiğin çok yoğun olduğu zaman dilimlerinde dilencilik yapılması ve bebeklerin kullanılması nedeniyle böyle bir operasyonun düzenlendiği bildirildi.
 

 

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber