Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Zabıta faytoncuların peşine düştü
03 Ekim 2017 / 09:40
Zabıta faytoncuların peşine düştü
Sözlü’nün fayton ve at arabası taşımacılığını yasaklamasının ardından, zabıta timleri denetimlerini sıklaştırdı.

Adana'da faytona koşulan atların aşırı sıcak ve susuzluktan çatlayarak ölmesi üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kent merkezinde fayton ve at arabası taşımacılığını yasaklamasının ardından, zabıta timleri denetimlerini sıklaştırdı.


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı görevlileri, merkez ilçelerdeki denetimlerinde fayton ve at arabası taşımacılığının önlenmesine öncelik verdi. Zabıta timleri, yaptıkları kontrollerde yakaladıkları fayton işletmecilerine hayvan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle ilgili yönetmeliklere göre işlem yapıp, 227 lira para cezası uyguladı. Zabıtalar, koşulan atları da faytonculardan alıp, hayvan barınağına teslim etti.

Başkan Hüseyin Sözlü, geçen ağustos ayında Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Evlendirme Şube Müdürlüğü’nde elektrikle çalışan ‘Atsız Fayton’un hizmet vermesini sağlamıştı. Kampanya doğrultusunda nikahını kıydığı çifti atsız fayton ile gezdiren Başkan Sözlü, atlı faytonların düğün, nişan ve kutlamalarda tercih edilmemesi çağrısında bulunmuştu.
Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber