Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yürütmeyi durdurma kararı çıktı
13 Eylül 2015 / 18:53
Yürütmeyi durdurma kararı çıktı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan iş yeri için Adana Bölge İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan iş yeri için Adana Bölge İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İşyeri sahibi, mahkeme kararını dev pankart haline getirip iş yerinin enkazına asarak belediyeyi protesto etti. 

Merkez Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan et lokantasının bir kısmına gecekondu niteliğinde yer işgali yaptığı gerekçesi ile Mersin 2'nci İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı verildi. Bunun üzerine lokantanın sahibi, Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi 1 Ağustos'ta yıkımı gerçekleştirdi. İş yeri sahibi ve çalışanlarının direnmesi üzerine 10 kişinin de gözaltına alındığı yıkımın ardından Adana Bölge İdare Mahkemesi'nden 7 Ağustos'ta karar çıktı ve mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

MAHKEME KARARINI ENKAZA ASTI 

Bunun üzerine iş yeri sahibi, mahkeme kararını dev bir pankart haline getirip üzerine de 'Yüce adalet yıkılamaz kararı verdi. İşgalci olmadığımız mahkeme tarafından onaylandı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız' yazarak yıkılan enkaza astı. Bunu gören zabıtalar iplerini kestikleri pankartı indirdi. 

'5 MİLYONLUK YATIRIMIMIZ YOK OLDU' 

Lokantanın Genel Müdürü Mehmet Arabacı, belediyenin üst mahkemenin kararını beklemeden yıkımı gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: 

"Bu yıkımın haksız olduğuna inanıyoruz. Yapılan haksızlıklardan dolayı mağdur durumdayız. Mekanımızda ve şubelerde 180 eleman çalışıyordu. 5 milyonluk yatırımımız ceberrut bir belediye hizmet anlayışı yüzünden yok oldu. Mahkeme kararlarını beklemeden cumartesi günü saat 08.00'de yıkım yapıldı. Belediye acaba her zaman 08.00'de işbaşı yapıyor mu? 300 polis, zabıta, itfaiye, iş makinası ile yıkım yaptılar. Hiç bir şekilde bildirmediler bize yıkımı

Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber