Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yüreğir Kültür Evleri eğitim yuvası oldu
29 Haziran 2015 / 18:03
Yüreğir Kültür Evleri eğitim yuvası oldu
Yüreğir Belediyesi'nin hizmete açtığı kültür evleri eğitim yuvası oldu.

Hizmete açılan 12 adet kültür evinde her yaşa yönelik ücretsiz meslek kursları yılın 12 ayı devam ederken, öğrencilere yönelik düzenlenen yaz kurslarından her yıl binlerce öğrenci faydalanıyor. Eğitim-öğretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kursları sayesinde ise birçok öğrenci çok güzel okullara yerleşme imkanına kavuşuyor. Meslek Kursları sayesinde ise birçok vatandaş işe yerleşme imkanına sahip oluyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan öğrencilerin yaz aylarını boşa geçirmemeleri için tekvando, resim sanatı, geleneksel ve modern danslar, İngilizci, Kuran kursu, drama, bağlama, seramik, gitar, piyano ve futbol branşlarında ücretsiz kurslar düzenlediklerini belirti. Bunların yanı sıra Jıu Jitsu kursu da bu sene Yüreğir'de açılıyor.

 

Çocukların, geleceğimizin teminatı olduğunu ifade eden Çelikcan, "Çocuklarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak geleceğimize en büyük yatırımı yapıyoruz. Gençler ve yetişkinler içinse fitness ve aerobik yapmaları için bütün kültür evlerinde salonlar hazırlandı ve vatandaşların hizmetinde" dedi. Gençleri yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için yaz kurslarını düzenlediklerini belirten Çelikcan, şöyle devam etti:
“Gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkıp onları yeni açtığımız Kültür Evlerimize davet ediyoruz. Hem hobi kurslarından hem de okullarında kendilerine yardımcı olacak derslerden eğitim alıyorlar. Öğretmenlerimizin kontrolünde çocuklarımız ilgi duydukları kurslardan birine katılarak, eğitimine ara vermemiş oluyorlar, hem de boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Çocuklarımız kurslara katılarak sokaklardaki her türlü olumsuz ortamlardan da uzak tutuyoruz."
 

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber