Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yüreğir Belediyesi'nden yeni spor tesisi
01 Eylül 2015 / 09:00
Yüreğir Belediyesi'nden yeni spor tesisi
Yüreğir Belediyesi ilçeye yeni spor tesisi daha kazandırıyor.

Daha önce PTT Evleri, Levent ve Sarıçam mahallelerine suni çim halı saha yapan Yüreğir Belediyesi, Doğankent Mahallesi'ne de spor tesisi yapıyor. Gençlerin spor yapmalarını sağlamak için nizami ölçülerde olacak olan futbol sahası ve basketbol sahası inşaatı devam ediyor. 

Doğankent Mahallesine yapılacak olan futbol sahası 90x60 ebadında, basketbol sahası ise 28x15 olacak. Futbol sahasının zemini suni çim yapılacak. Soyunma odaları, tuvalet ve duş yerleri olan idari bina vatandaşların hizmetinde olacak. Spor tesisinin çevresinde yapılacak peyzaj çalışması ile spor sahası ve yeşil alan bir bütünlük kazanacak. Bunun yanı sıra sahaların kenarına 100 kişilik tribün yapılacak.

İnşaatın hızla devam ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sporun önemini bildiklerini ve gençlerin spor yapabileceği yeni alanları gençlere kazandırdıklarını söyledi. Çelikcan, “Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarımızın teminatıdır. Yeni spor alanları oluşturarak genlerimizin boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Bundan sonra da yeni spor tesisi yapma çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Özellikle gençlerin mutlaka bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini belirten Çelikcan, “Gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Spor yapan çocuklarımız zihinsel, bedensel gelişim hem de ahlaki yönden gelişim göstermektedirler. Biz de bu amaçla ilçemiz sınırları içerisinde gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları çoğaltıyoruz. Kültür Evlerimizde salon sporları yapılacak uygun alanlar oluşturduk.Yüzlerce gencimiz antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Yeni yapılan tesislerle gençlerimiz spor yapma imkanı bulacaklardır. Hedefimiz yarışmacı değil, eğitimci olmaktır” dedi.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber