Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yunan basınından olay İncirlik iddiası!
15 Eylül 2020 / 18:28
Yunan basınından olay İncirlik iddiası!
ABD Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs ile askeri işbirliği anlaşmasına imza attı. Türkiye sınırında önceki gün Yunanistan ile atışlı kara tatbikatı yapan ABD, Akdeniz’de de Rum kesimi ve İsrail ile tatbikat yapacak. Yunan basını İncirlik ile ilgi

Yunan haber sitesi Greek City Times, ABD'nin Türkiye'nin Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde depoladığı 50 nükleer savaş başlığını Yunanistan'a taşımaya hazırlandığı yönündeki söylentilerin son zamanlarda arttığına dikkat çekti. Haberde, "İncirlik Hava Üssü, 1955 yılından bu yana Türk-Amerikan ortak kontrolü altında. Üs, Arap dünyasına kapı eşiğinde bulunması ve Sovyetler Birliği'ne yönelik Amerikan nükleer bombalarını depolamak için uygun bir yer olması nedeniyle NATO ittifakının en stratejik varlıklarından biridir" denildi.

 

AMERİKALI SENATÖRÜN İNCİRLİK SÖZLERİ

 

Washington Examiner'a konuşan Avrupa Senatosu Dış İlişkiler alt komitesine başkanlık eden Wisconsin Senatörü Ron Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "rahatsız edici" dış politikası, ABD'li yetkilileri İncirlik Hava Kuvvetleri üssünden çekilme hazırlıklarını yoğunlaştırmaya teşvik etti. Ron Johnson, yaptığı açıklamada, "İncirlik'e ne olacağını bilmiyoruz. En iyisini umuyoruz, ancak en kötüsünü de planlamalıyız" dedi.

ABD'li Senatör Johnson, "Türkiye'deki varlığımızı ve işbirliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu stratejik değişimi yapmak istediğimizi sanmıyorum, ama sanırım, Erdoğan'ın gittiği yolun iyi olmadığı durumun gerçekliğine savunmacı bir duruşla bakmalıyız" yorumunda bulundu.

İNCİRLİK'E ALTERNATİF YUNANİSTAN'DA

"Erdoğan, geçmişte Amerikalıları İncirlik'ten atabileceğini; 50 kadar nükleer savaş başlığının bölgede yeni bir eve ihtiyaç duyabileceğini ifade etmekten çekinmedi" diyen Senatör Johnson, "İncirlik'ten olası bir çıkış yapmayı düşünürken, hali hazırda Yunanistan'a alternatif olarak bakıyoruz" dedi.

"ERDOĞAN'IN GİTTİĞİ YOL TALİHSİZ VE BU YÜZDEN ATİNA İLE İLİŞKİLERİMİZİ ARTTIRMALIYIZ"

Johnson, "Erdoğan'ın Türkiye'yi tuttuğu yol çok talihsiz bir durum. Rahatsız edici. Bu çok endişe verici. Kesinlikle Yunanistan ile askeri işbirliğimizi artırmamızın ve geliştirmemizin nedenlerinden biri de bu. Suda Körfezi'ndeki varlığımızı güçlendiriyoruz; dürüst olmak gerekirse, Türkiye'deki varlığımız kesinlikle tehdit altında" dedi.

KAYNAK: WASHİNGTON EXAMİNER, GREEK CİTY TİMES
Yedi Gündem
 
Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber