Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yüksekdağ'ı durduran polise soruşturma
03 Ağustos 2015 / 09:58
Yüksekdağ'ı durduran polise soruşturma
Polisler hakkındaki soruşturmanın nedeni ise, HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın aracının çevrilerek, kimlik kontrolü ve arama yapılmak istenmesi oldu. Olay Yüksekdağ henüz milletvekili seçilmeden önce yaşandı.

Yüksekdağ aracını çeviren polislere, ‘’Ben HDP Genel Başkanıyım’’ dedi, kimlik göstermedi ve aracın aranmasına izin de vermedi. Ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürücü’yü arayıp polisleri şikayet etti. Böğürücü de Yüksekdağ’dan özür diledi.

Şimdi de Böğürücü'nün talimatı ile, biri Şube Müdürü 11 polis hakkında ‘’Mahkeme kararı ile yaptıkları yol aramasında, Yüksekdağ’ın aracını durdurup kimlik sordukları’’ gerekçesiyle soruşturma açıldı. Muhakkik olarak görevlendirilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Bahadır, 01 BDR 09 plakalı özel aracı durduran polislerin savunmalarını aldı.

MAHKEME KARARI UYGULANDI

Şube Müdürü F.D., komiser A.A., polis memurları; Ş.T., H.K., M.A., R.U. K.D., E.P., A.D., İ.K. ile İ.T.’nin disiplin cezası almasıyla karşı karşıya getiren olay 29 Nisan 2015 günü saat 15.00’de Urfa yolu Diyarbakır girişindeki uygulama noktasında yaşandı. Görevli polisler, Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 27 Nisan 2015/516 sayılı kararı ile karayolunda yol uygulaması yaptı. Polislerin tuttuğu tutanakta olay şöyle anlatıldı:

“Saat 15.00’de uygulama ve yol denetimleri görevimizi ifa ederken 01 BDR 09 plakalı Gri renkli Golf marka araç durduruldu. Araçta HDP Eş Genel Başkanı olduğunu beyan eden Figen Yüksekdağ isimli şahıs, Sıtkı Güngör ve isimleri hatırlanamayan 2 erkek şahsın durdurulması olayı ile ilgili olarak 29 Nisan 2015 günü saat 18.43 sıralarında yol uygulamalarından sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Karatay Urfa yolu uygulama noktasına gelerek uygulamada görevli personelden konu hakkında bilgi almıştır.

ART NİYET VE KASIT YOK

Aynı gün olayla ilgili saat 15.30’da görevlilerce tanzim edilen tutanak Akın Karatay’a elden teslim edilmiştir. Tutanakta bahsedildiği gibi kendisine bilgi verilmiştir. Durdurduğumuz araçta siyasi parti mensuplarının bulunduğuna dair herhangi bir flama, bayrak vs. belirleyici bir işaret bulunmadığı, araçtaki şahısların siyasi parti mensubu olduklarına dair herhangi bir belge beyan etmedikleri, aracın 01 plakalı olması ve camlarının filmli olması nedeniyle aracı durduran trafik polisinin dikkatini çektiği, bu nedenle durdurulduğu, dolayısıyla aracın durdurulmasında herhangi bir art niyet ve kasıt bulunmadığı,

TAHRİK ETMEK İSTEDİLER

Araçta bulunanların bağırarak ve kimlik vermemekte direnerek ve bize karşı bağırarak biz görevlileri tahrik etmeye çalıştıkları, buna rağmen profesyonelce ve soğukkanlı olarak tavır sergilediğimiz, gayet kibar bir şekilde yargı kararı gereğince görevimizi ifa ederek araçta bulunan şahıslara muamelede bulunduğumuz Akın Karatay biz görevlileri ‘Olay sosyal medyaya yansıması nedeniyle sizden bizzat bilgi almaya geldim. Aferin, siz doğru olanı yapmışsınız. Profesyonelce işinizi yapmışsınız. Herhangi bir hatanız yok. Karşı taraf sizi tahrik edebilir. Buna rağmen tahriklere kapılmadan kibarca görevinizi yapmışsınız. Sizi takdir ediyorum. Bu konu hakkında sizi korumaya geldim. Başmüdürümüze de anlattığınız şeklinde bilgi aktaracağım’ demiştir. Karatay’ın bu sözlerine imzası bulunan personel tanık olmuştur”

10 DAKİKA BEKLETİLME

Yüksekdağ’ın içinde bulunduğu özel otomobili yol uygulamasında 10 dakika bekletmekle suçlanan biri 3.sınıf Emniyet Müdürü 11 polis hakkında 4 ay süreli kıdem durdurma cezası istenildi. 11 polisin dosyası Yüksek ve Merkez Disiplin Kurulları’nda görüşülüp karara bağlanacak. Kurul, soruşturmacı Müdür’ün istemini haklı görürse 11 polise kınama ile 4 ay süreli kıdem durdurma arasında değişen disiplin cezaları verilecek.

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber