Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
YGS'de tuzağa karşı kameralı takip
22 Mart 2014 / 09:49
YGS'de tuzağa karşı kameralı takip
Yaklaşık 2 milyon adayın gireceği YGS'de bir sorun yaşanmaması için çalışan ÖSYM, güvenlik alarmı verdi. Sorular için sanal takip sistemi kurulurken, sınıflara ise kameralar yerleştirildi.

Üniversiteye girişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yarın yaklaşık 2 milyon aday ter dökecek.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan sabotaj iddiaları üzerine güvenlik tedbirlerini artıran Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda sınıflara saate entegre edilmiş kameralar yerleştirecek.

Görüntüleri komisyon izleyecek

Bu yıl birçok sınav salonuna kamera yerleştirilecek olan ÖSYM, gelecek yıl tüm sınav salonlarında kameralı takibe geçmeyi hedefliyor. Böylece kopya ve başkasının yerine sınava girme şaibelerinin önüne geçilmiş olunacak. Kameralar sadece sınavlarda çalıştırılacak diğer dönemlerde kapatılacak. Görüntüler sınav sonrası ÖSYM'de oluşturulan komisyonca izlenecek. Kural ihlali yaptığı tespit edilenler ÖSYM Yönetim Kurulu'na sunulacak ve kurallara uymayanların sınavları geçersiz sayılacak.

Alyans ve toplu iğne yasak değil

Güvenlik önlemleri kapsamında soruların elektronik ortamda paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol için sanal takip sistemi oluşturulacak, sınav sorularını taşıyan araçlara üstün koruma sağlanacak, sınav esnasında alyans ve toplu iğne dışında metal bulundurulmayacak. Adaylara dedektörlü arama yapılacak, sınav yapılacak tüm binalar emniyet görevlileri ve bina görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak.

Sınavdan 1 saat önce okulda olun

YGS'ye sayılı saatler kalmışken uzmanlar adaylara uyarılarda bulundu.

-Nüfus cüzdanında T.C. Kimlik No ya da başka bir eksiği bulunanlar için Nüfus Müdürlükleri yarın saat 07.00 - 10.15 arası açık.

-Adayların okul ve sınıf teyidi yapabilmeleri için, okullar, bugün saat 10.00-15.00 saatleri arasında açık tutulacak.

-Adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için toplu taşıma araçlarını kullanmaları, sınav binası girişinde yığılmaya yol açılmaması için çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği getirmemeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları önem taşıyor. (Star)

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber