Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yerli türler koruma altına alınıyor
11 Temmuz 2014 / 18:01
Yerli türler koruma altına alınıyor
Adana'nın Karataş ilçesi kıyılarında, yayılımcı yabancı deniz canlı türleri nedeniyle yerli türler koruma altına alınıyor

Hint Okyanusu’ndaki sıcak denizlerden Süveyş Kanalı’nı geçerek İskenderun Körfezi’ne gelen yabancı ve yayılımcı deniz canlı türlerinde artış olduğu gözleniyor.
Bu türlerin, kıyılarımızda ticari değeri olan çipura, levrek, barbun, tekir gibi çeşitli balık türlerinin varlığını tehdit ettiği, bu türlerin üremesine izin vermediği belirtildi.
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç.Dr. Tuncay Kuleli başkanlığındaki bir grup bilim adamı, Karataş kıyılarında, kıyılarımıza gelen yabancı ve yayılımcı deniz canlılarının izlenmesi ve kontrol altına alınması konusunda çalışmalar yürüterek, her ay ve her mevsimde, Karataş kıyılarında izleme çalışması gerçekleştirecek.
Doç.Dr. Kuleli ve ekibi tarafından Karataş kıyılarında bu çalışmalardan birinin gerçekleştirildiği arazi çalışması sırasında, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Özcan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Doç.Dr. Tuncay Kuleli ve ekibini arazi çalışması sırasında ziyaret ederek, kendilerine destek olmak için üzerlerine düşen bir görev olup olmadığını sordular. Doç.Dr. Kuleli, "Temmuz ayının güneşi 45 dereceyi bulduğu sıcağı altında Karataş ilçemiz kıyılarında gerçekleştirdiğimiz bu önemli çalışma esnasında sayın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan ziyaret şahsımı ve ekibimi son derece mutlu etmiştir. AK Parti Karataş İlçe Başkanı Mustafa Özcan'ın siyaset dışında da özellikle bilim insanlarına destek vermesi, diğer siyasi partilere de örnek teşkil etmesi gereken bir tutum ve davranıştır. Kendilerine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
AK Parti Karataş İlçe Başkanı Mustafa Özcan da, "Bilimi ve bilim adamlarımızı özellikle zor koşullarda gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar ve arazi çalışmalarında desteklememiz son derece önemlidir. İlçemizde araştırma yapan ve yapacak olan bütün bilim insanlarına elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber