Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Yerel Basın Ve Ekspres Gazetesi

Haber almak, haber toplamak ve bunu geniş kitlelere duyurabilmek özveriden önce maddi güç"e dayanmaktadır. Maddi gücü olmayan yerel basın nitelikli ve eğitimli eleman çalıştırma lüksüne sahip değildir. Buda gazetenin içerik olarak kalitesizleşmesine neden olacaktır. Alınan ilanların yetersizliği, gazete kağını elde etme zorluğu, tiraj sorunu yerel gazeteciliği zorlayan en önemli faktörlerdir.

 

 Halkın Yerel gazeteleri pek benimsememesi de yerel gazeteciliğin zor günler geçirmesinde etkili olan bir faktördür. Yerel basın hep bu sıkıntılardan şikâyetçi olmuştur. Senelerden beri bu kemikleşmiş sıkıntı içerisinde olan yerel gazetelerin kimisi kapanmış, kimisi zor ayakta durmaya çalışmış, kimisi de tüm bu sorunların içerisinden kendi çabalarıyla çıkmış ve yayın hayatını sağlıklı bir şekilde yürütmüştür. 

  İşte yayın hayatının 3.yılını dolduran Kozan"da çıkmakta olan Ekspres Gazetesi bu tanımladığımız zorluklara rağmen ayakta durmasını başarabilmiş ender yerel gazetelerden biri olarak dikkati çekmektedir. Gazetecilik ne kadar önemli bir Faaliyet ve toplum için o kadar elzemse, gazete çıkarmakta toplumda gerçekten o kadar özverili bir iştir.

 

 Yerel gazeteleri desteklemek aslında bütün sermaye guruplarının işi olmalıdır. Çünkü gazetecilik halkın ortak sesidir ve o kadarda etkin bir meslektir. Kamuoyu oluşturmak, bölgesel haberleri takip etmek, yanlışların önüne geçmek için mutlaka yerel gazeteciliğin desteklenmesi gerekmektedir. İletişim araçlarının kullanımı, küçük yerleşim birimlerinde önemli bir yere sahiptir. Ancak bu işi yapan kişilerin daha kaliteli gazeteler çıkarması, etkin güç haline gelebilmesi ancak ve ancak yerel gazetelerin desteklenmesi ile gerçekleşebilir.

 

  Kozan"da bu işi uzun yıllardır yapmaya çalışan Hürsöz Gazetesi, Barış Gazetesi, Ekspres Gazetesi, Kozan Son fikir gazetesi, kozan gündem gazetesi, belki de bu alanda büyük bir fedakârlık ve büyük bir iş yapmaktadırlar.

 

  Bazen bu yerel gazetelerde yazılar yazmakta olan çok değerli yazarlarımız vardır. Topluma bir nebze yol göstermek amacıyla yazılar yazarlar. Herhangi bir karşılık beklemeden yerel basına yardımcı olmaya çalışırlar. Bildiklerini paylaşmak herhalde insanoğlu için en güzel ödüllerden birisidir. İşte bu arkadaşlar bunu yapmaya çalışan birer neferdirler.

 

 Ocak Ayını 2. günü yayın hayatının 3.yılını dolduracak olan ekspres gazetesi sahibi Hasan Hüseyin Erciyes Bey"e ve tüm çalışanlarına nice yeni yayınlara devamlı büyüyerek ulaşmaları temennisini diliyorum.

 

 Ayrıca Kozan için özveri içinde habercilik ve yayıncılık yapan bütün yerel basınımızın başarılarının devamını diliyorum.

Bu yazı toplam 29905 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber