Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yeni stad seneye açılacak
27 Temmuz 2015 / 10:35
Yeni stad seneye açılacak
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arazi üzerine geçen yıl inşaatına başlanan Adana Arena Stadı’nın önümüzdeki yılın sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Ataşbak, UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin seyirci kapasiteli yeni stada giderek incelemelerde bulunarak proje müdürü Osman Belen’den bilgi aldı.

Fiziki olarak yüzde 25’i tamamlanan stadın faaliyete girmesiyle kentte amatör ve profesyonel kulüplerin yanı sıra milli takımların da kamp ve müsabaka için Adana’yı tercih edeceklerini belirten Ataşbak, şunları söyledi:
“Adana’nın son yıllarda gelişen ilçesi Sarıçam’da inşaatı süren Adana Arena Stadı 2016 yılında faaliyete geçecek. İhale bedeli 106 milyon 950 bin TL olan UEFA standartlarında yeni stadın hizmete girmesiyle kentimizin 50 yıllık tesis sorunu giderilmiş olacak. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP ile farklı branşlar için 31 spor salonu bulunuyor. Yüklenici firma ortalama 250 işçi ile vardiyalı bir şekilde 24 saat çalışıyorlar. Bu sayı zaman zaman 400-500’lere çıkıyor. Şimdiye kadar yüzde 25’e varan fiziki gerçekleşme oldu. Kaba inşaat betonarme bölümü azaldı. İnce işlere başlanacak. Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431’i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Stat hizmete girince uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız.”

“31 SPOR SALONU BİZLERİ RAHATLATACAK”

Sporcu ve sporseverlerin farklı ihtiyaçlarını gidermek için değişik yerlere orantılı dağıtılan 15 büfe ile bir ana kafeterya, restoran, takım ve hakemlerin soyunma odaları, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaleti, kadın ve erkekler için ayrı mescit, sporcu ve hakemler için 2 adet rahatlama havuzu ve masaj odaları bulunduğunu ifade eden Ataşbak, “Yaklaşık 46 branşta faaliyet gösteriyoruz. Tribünler altında bulunan 31 spor salonu bizleri çok rahatlatacak. Spor kulüplerine daha çok antrenman olanağı sunacağız. Gerek duyulursa okul ve kulüp maçlarının bir bölümünü burada yapmayı hedefliyoruz. Böylece yığılmaların önüne geçeceğiz” dedi.

KENT MERKEZİNE 14 KİLOMETRE

Yeni Arena Stadı’nın kent merkezine uzaklığının 14 kilometre olduğunu ortalama hızla 20 dakikada gidileceğini belirten Ataşbak, stadın tren garına 10, otobüs terminaline 20, Şakirpaşa Havalimanı’na 14, M1 Tepe Alışveriş Merkezi 17, 5 Ocak Fatih Terim Stadı 10, Turgut Özal Bulvarı’na uzaklığının 14 kilometre olduğunu kaydetti. Ataşbak, 178 koltuklu basın tribünü ile basın localarının başta internet olmak üzere, haberleşme adına tüm araç-gereçlerin donatılacağını kaydetti.

Proje Müdürü Osman Belen, stadın gününde teslim edilmesi için büyük çaba gösterdiklerini, 2016 yılının sonlarına doğru yer teslimi yapacaklarını, elips şeklinde üzerinin büyük oranının kapalı olan stadın, aşırı rüzgar, yağmur ve güneşten etkilenmeyeceğini, Türkiye’de gerçekleştirilen ve her alanda son teknolojinin kullanıldığı örnek stat olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber