Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yeni müftülük binası hizmete girdi
30 Kasım 2016 / 08:56
Yeni müftülük binası hizmete girdi
Adana'nın yeni müftülük binası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla, dualarla açıldı.
Adana'da yapımı 6 milyon 639 bin liraya tamamlanan yeni müftülük binası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla, dualarla açıldı. Hizmet verirken dindar/dindar olmayan diye ayrım yapmadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Görmez, 2 bini aşkın din görevlisinin vazifesinin Çukurova'nın bereketine maneviyat katmak olduğunu söyledi.

D-400 karayolu üzerinde yapımına 18 Nisan 2012 yılında başlanan müftülük hizmet binası tamamlandı. 

Açılış için düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim okunarak başladı.

İl Müftüsü Arif Gökce, göreve başladığı sıralarda arazinin 600 metrekarelik koca bir çukur halde olduğunu, uzun çabalar ve hayırseverlerin katkılarıyla bugün Selçuklu motifleriyle süslenmiş önemli bir eser ortaya çıktığını söyledi. 

Bin metrekare üzerine kurulu 6 katlı bina hakkında bilgi veren Gökce, binanın yapımının 6 milyon 639 bin liraya mal olduğunu kaydetti. Gökce, 100-150 yıla hitap edecek bu binayla jübilesini yaptığını ifade etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da insanların ruhu ve kimliği olduğu gibi binaların da kimliği olması gerektiğine vurgu yaparak yeni binanın estetik değerlerini övdü. İmar planları, kamu binaları, konutlar yapılırken binaların bu ruhu ve kimliği taşıması gerektiğini anlatarak sorumlulara seslenen Demirtaş, Tarihi Tepebağ bölgesindeki binaların estetik değerlerini örnek gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise vatandaşlara hizmet verirken asla dindar veya dindar olmayan diye ayırım yapmadıklarının altını çizerek din adamlarına seslendi. 

Adana'da 2 bini aşkın din görevlisi bulunduğunu aktaran Görmez, şöyle devam etti:
“Tüm mihrap gönüllüsü arkadaşlarıma diyorum ki marifet sadece camiye gelip namaz kılanlara namaz kıldırmak değil, mihrabın ruhunu caminin dışına taşıyarak sokağa götürerek gelmeyen kardeşlerimizin kapısını çalarak onlarla hemhal olmak, onlarla beraber olmaktır. Bizim bu konuda herhangi bir tasnife asla ihtiyacımız yok. Bizim büyüklerimiz tüm insanlığı İslam ümmeti saymışlar ama ümmeti ikiye ayırmışlar. Ümmet-i davet, ümmet-i icabet. İslam o kadar büyük bir dava ki insanlığın bu davayı kabul eden iman edenleri vardır, bir de iman etmeyi bekleyenler vardır. Biz sadece kabul edenlere hizmet edemeyiz. Bu daveti bekleyenlerin de ayağına giderek bu hizmeti onlara da ermekle mükellefiz. Burada çalışan her arkadaşımızın şu andan itibaren sorumlulukları daha da artmıştır. Çukurova'nın bereketine bereket katmak için, maneviyat katmak için ve Çukurovanın o manevi ruhunu daima hayatta tutmak için seferber olmak başta şahsım olmak üzere bu teşkilatta çalışan herkesin en asli vazifesidir.”

Konuşmaların ardından binanın açılış kurdelesi, dualar eşliğinde kesildi. 
Görmez ve beraberindekiler daha sonra binayı gezdi.

Açılış törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ile Başkan Görmez'in eşi Hatice Görmez de katıldı.
 

 

Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber