Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yazarlarıyla ünlü Adana’ya 'Yazarlarevi'
06 Mart 2019 / 14:05
Yazarlarıyla ünlü Adana’ya 'Yazarlarevi'
Çukurova Bölgesi’ne hizmet verecek Adana Yazarlarevi tarihi binasında hizmete girdi.

"Adana’yı ciddi bir turizm kenti haline getireceğiz" 
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Tepebağ kazılarını tamamlayıp tarihi gün yüzüne çıkaracağını belirterek, “Yapacağımız çalışmalarla Adana’yı ciddi bir turizm kenti haline getireceğiz” dedi.


Tarihi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan ve yıkımdan kurtarılarak restorasyonu gerçekleştirilen Musa Balı Konağı ve Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) binasının açılışını gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, “Adanamızı turizmde bir dünya markası yapmak, tarihi değerlerimizi geleceğe aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz. 5 yılda 12 tarihi binamızı restore ettik. Bunların hepsi Adana’nın geçmişini yansıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Tepebağ kazılarını tamamlayıp tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Yapacağımız çalışmalarla Adana’yı ciddi bir turizm kenti haline getireceğiz” dedi. 

"Biz her zaman kardeşliği savunacağız" 
Çakmak Caddesi’ndeki Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın açılışına da CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada vatandaşlardan birinin afişlerin kesilmesine yönelik sözleri üzerine Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: 
“Bizim afişlerimiz rakiplerimiz tarafından kesilerek indirilebilir ama halkın gönlünden bizi indiremezler. Biz hiç bir zaman gerginlikten yana değiliz. Gençlik kollarımızdaki arkadaşlarımı topladım ve onlara da söyledim. Bir tek kişinin burnunun kanaması dahi bizi derinden üzer. Bu demokratik yarıştan biz Adana gibi kardeşlikten sevgiden yana olacağız. Bizleri gerginliğin içerisine çekmek isteyenler bunda başarılı olamayacak. Biz Adana’ya yakışır şekilde rakiplerimize her zaman kardeşçe yaklaşacağız.”
 
 
Yazarlarıyla ünlü Adana’ya "Yazarlarevi" 
Seyhan Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen, Çukurova Bölgesi’ne hizmet verecek Adana Yazarlarevi tarihi binasında hizmete girdi. 1900’lü yılların başlarında Osmanlı sivil mimari örnekleri ile yapılan tarihi bina restore edilerek Yazarlarevi olarak hizmete girdi. 

Açılışta konuşan Yazarlarevi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu, Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi binanın Yazarlarevi olarak sadece Adana’ya değil Mersin’den Antakya’ya kadar bütün Çukurova’ya hizmet edeceğini söyledi. 

Binanın kazanılmasında desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür eden Yiğenoğlu, “Yazarlarevi Çukurova’yı kucaklamayı amaçlayan bütünüyle Türkiye ve dünya sanatçılarını konuk etmeyi ve dolayısıyla Adana’nın Çukurova’nın bir kültür sanat merkezi olmasında duyulan eksikliği doldurmayı amaçlayan bir yapı olarak çalışacak. Sadece Adana’ya değil Mersin’den Hatay’a kadar Çukurova’ya kültür sanat hizmeti sunacak. Bu anlamda sanata ve sanatçıya destek veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı böyle önemli bir yapıyı Adana’ya kazandırdığı için kutluyoruz” dedi. 

"Adana kültür kenti olmalı" 
Adana’nın bünyesinden birçok ünlü sanatçı yetiştirdiğini ve edebiyat dünyasına damgasını vurduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar da, kültüre, tarihe ve sanata sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Adana’nın bir kültür ve tarih kenti olduğunu ifade eden Başkan Karalar, “Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda önceliğimiz, tarih, kültür ve turizm olacak. Tepebağ’dan başlayarak Adana’nın tüm tarihi değerlerine sahip çıkacağız ve onları yeniden yaşamın içine alacağız” diye konuştu. 

Türkiye’de tarihi binada açılmış ve konukevi olarak da kullanılabilen ilk Yazarlarevi olma özelliğine sahip binanın açılışına PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral, Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (BESAM) Başkanı Prof. Dr. Esen Aslandoğan, Sanatçı Metin Uca, Sanatçı Namık Kuyumcu, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Adanalı yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu haber toplam 2,400 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber