Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yastıktan 'Adana burması' çıktı
28 Şubat 2023 / 15:25
Yastıktan 'Adana burması' çıktı
Hatay'dan Mersin'e gelen bir depremzedeye verilen ev eşyasından 'Adana burması' altın bilezikler çıktı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden dolayı Hatay'dan Mersin'e gelen 3 çocuklu 47 yaşındaki Ali ÇetinkayaMut ilçesinde bir eve yerleştirildi. Burada Çetin'e Kızılay Şubesi tarafından ev eşyası verildi. Çetinkaya, yatmak için kafasını koyduğu yastıkta sert bir cisim fark etti. Yastığa bakan Çetinkaya bilezik kutusunu görünce açmadan Mut Kızılay Şubesi'ne gitti. Burada görevli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muharrem Senemli'ye ulaşan Çetinkaya, yastığın kılıfının içerisinde bir miktar altın olduğunu düşündüğü kutu bulduğunu söyledi. Görevlilerin açtığı kutudan Adana burması altın bilezikler çıktı. Altınlar sahibine ulaştırılması için polise teslim edildi.

 

Eşinin ve çocuklarının geçen hafta depremden dolayı Mut'a geldiğini öğrendiğini ve kendisinin de geldiğini belirten Ali Çetinkaya, "Ben de telefon olmadığı için onların izini kaybettim. Bir hafta sonra öğrendim burada olduklarını. Ben de Mut'a geldim. Burada Kızılay'a müracaat ettim. Kızılay da sağ olsun bana yardımcı oldu. Yatacak yer, yastık, yorgan verdi. Akşam eve gidip kafamı koyduğumda yastıkta sert bir madde hissettim. Sonrada içine baktım bir altın kutusu olduğunu gördüm. Biz dokunmadık tabi parmak izi alırlar diye. Sabah da Kızılay'a geldim dedim ki 'bana verdiğiniz yastığın içerisinde altın vardır.' Nerden biliyorsun dediler. Ben de siz çıkarın dedim çıkardı yetkilileri çağırdı. Yetkililere tutanak karşılığında teslim etti. İçerisinde Adana burması altın bilezik vardı" dedi.

Mut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muharrem Senemli ise, "Arkadaş bize bu olayı anlattı. Biz de emniyet teşkilatımızı çağırdık. Tutanak karşılığında polisimize teslim ettik. Davranışından dolayı da arkadaşı tebrik ederiz. Allah kendilerinden razı olsun" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: İHA
Kaynak. Sondakika.com
Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber