Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yaşar Kemal'in köyünde kütüphane açtılar
14 Eylül 2020 / 17:41
Yaşar Kemal'in köyünde kütüphane açtılar
Öğrenciler, edebiyatın çok değerli isimlerinden Yaşar Kemal'in Adana'daki Gökçedam (Hemite) Köyü'nde, öğretmenler, bağışçılar ve destekçilerle birlikte el ele vererek 'Yaşar Kemal Kütüphanesi' ismiyle bir kütüphane açtılar.

MV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu öğrencileri çok önemli bir projeye imza attı.

FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler. Öğrenciler, Türk ve dünya edebiyatının en güçlü kalemlerinden olan Yaşar Kemal'in doğduğu Gökçedam (Hemite) köyünde bir kütüphane hazırladılar. FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu öğrencileri, Yaşar Kemal'in aramızdan ayrılışının yıl dönümü olan Şubat ayında kütüphane hazırlama çalışmalarına başladı. İlk aşamada köy muhtarı ile iletişime geçen öğretmen ve öğrenciler, kendisinin yönlendirmeleriyle ilerleyerek, Gökçedam'ı kitapların ışığıyla aydınlatma fırsatı buldular. Öğrenciler, bu proje için kütüphane binası olarak atıl durumdaki eski bir depoyu yeniden düzenledi. FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, renkli masalar, sandalyeler, kitap rafları, kapı giydirmeleri, afişler, tablolar ile kütüphaneye gelecek çocukları için çok güzel bir okuma ortamı hazırladı. Kütüphanenin iç tasarımı, rafların çizimleri, kapı giydirmeleri, renk seçimleri FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu Türkçe Bölümü öğretmenleri tarafından hem görsel hem eğitsel detaylar düşünülerek tamamlandı. Bu süreçte ihtiyaç duyulan maddi kaynak 14 Şubat Kitap Bağış Günü etkinlikleri kapsamında tasarlanan rozetlerin okuldaki satışından elde edildi. Ayrıca FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu Matematik Bölümü öğretmeleri Pi Günü etkinlikleri kapsamında açtıkları kermeste kütüphane giderlerine kaynak oluşturmak üzere bağış topladılar. Ayrıca Işıklı bağışçılar bilgisayar, klima gibi kütüphane için gerekli malzemeleri de temin ettiler.

En önemli desteği öğretmen ve velilerinden alan öğrenciler, 10 günde 7000'i aşan kitap bağışı topladı. Kitaplardan 5000'i Gökçedam köyüne kurulacak 'Yaşar Kemal Kütüphanesi' için ayrılırken kalan kitapları da başka okullara iletmek üzere ayrıldı. Roman, öykü, gezi yazısı, spor, sanat, bilim, şiir, tarih, coğrafya, biyografi, yabancı dil kaynakları gibi çok farklı türlere kütüphanede süreli yayınlar da bu zengin kitap seçkisine eklendi. 'Yaşar Kemal Kütüphanesi'nde tüm kitapları farklı kategorilerde sınıflandırıldı ve "Dewey" sistemiyle hepsine barkod numaraları vererek 5000'den fazla kitap içeren kütüphane, profesyonel bir biçimde oluşturuldu.

Kitaplar raflardaki yerlerini aldıktan sonra FMV Işık Okulları Erenköy İlköğretim Okulu öğretmenleri, "Dewey" sistemine göre oluşturdukları düzeni Gökçedam Ortaokulu müdürü, müdür yardımcıları ve Türkçe öğretmenine de anlatarak görevlerini tamamladılar.

Gökçedam Yaşar Kemal Kütüphanesi, yalnızca çocuklara değil gençlere ve yetişkinlere de hizmet verebilecek bir içerikle okurlarını bekliyor.

Bu haber toplam 1,059 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber