Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yaşar Kemal anısına Akça Dağı'na tırmandılar
29 Mayıs 2015 / 08:54
Yaşar Kemal anısına Akça Dağı'na tırmandılar
Kısa adı Prodoss olan Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü, Kadirli Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl yaşamını yitiren ve Kadirli’de yaşamış ünlü yazar Yaşar Kemal anısına Ağca (Akça) Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

Prodoss Kulübü Genel Sekreteri Mehmet Yakut, Ağca Dağ’ın şimdiye kadar hiçbir dağcılık kulübü tarafından tırmanışı gerçekleştirilmeyen Osamniye’nin Kadirli ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi sınırında “İnce Memed” romanın konusunun geçtiği Yukarı Savrun Vadisi kıyısında bulunan tüm bölgeye hakim, doğasıyla büyüleyici, en yüksek dağlardan birisi olduğunu söyledi. Yakut, “Zirve tırmanışına 43 kişi ile başlayarak 3,5 saatlik bir çıkıştan sonra zirveye 39 kişi ile ulaşıldı” dedi.
Aynı rotadan kamp alanına 3 saatlik bir inişten sonra ulaşıldığını belirten Yakut, “Kamp alanında Kadirli Belediyesi’nin bizlere gönderdiği meşhur Kadirli sucukları ikramı edildi. Kamp alanında ihtiyaç ve dinlenme molasından sonra Adana’ya dönüşe geçildi. Her yıl geleneksel olarak Yaşar Kemal anısına bu tırmanışı yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber