Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yaralı teröristlere vatandaşlardan tepki
25 Ağustos 2015 / 08:44
Yaralı teröristlere vatandaşlardan tepki
Adana'da polise el yapımı bomba atarken vurularak yakalanan 3 şüphelinin adli tıpa getirildiği sırada vatandaşlar tepki gösterdi.
Adana'da polise el yapımı bomba atarken vurularak yakalanan 1 zanlıyla birlikte 3 şüphelinin adli tıpa getirildiği sırada vatandaşlar "Bu iyi günleriniz, dua edin vatan size sahip çıkıyor, size cezaevi ödül sizi millet, şehit ailelerinin önüne vermeliler" diye tepki gösterdi. 

Edinilen bilgiye göre olay, 23 Ağustos 2105 günü Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bölücü terör örgütü PKK yandaşları yol kapatıp korsan gösteri yaparak polise, taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis ise PKK'lılara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. 

PKK'lılar daha sonra polise el yapımı bomba atmaya başladı. Bunun üzerine polis bomba atmaya çalışan Erkan A.'yı bacağından vurup ambulans çağırıp hastaneye götürdü. Tedavisinin ardından da gözaltına aldı. Polis daha sonra başlattığı gözaltı operasyonunda Doğan K. ile Figen Ş. ile birlikte yaşı küçük 2 kişiye daha gözaltına aldı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı. 

Sorguları süren 3 zanlı, bugün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Burada zanlılardan yaralı olan Erkan A. koltuk değneğiyle hastanenin acil servisine film çektirilmeye götürüldü. Burada bacanağının şehit olduğunu ileri süren İkram Birinci adlı bir vatadaş PKK'lıya "Adam bu iyi günleriniz bu iyi günleriniz daha durun, dua edin vatan size yine sahip çıkıyor, dua edin iyi günleriniz bugünler" diye tepki gösterdi. Kendisinin şehit yakını olduğunu belirten Birinci, bir oğlunun da askerde olduğunu belirterek, "Ben de bu vatan için seve seve canımı vermeye kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım. Ancak hergün şehit haberleri geliyor çok üzülüyoruz. Ben şimdi bu yaşımda askere gitmeye hazırım" dedi. 
Hastanede bulunan bir kadın da aynı PKK'lıya "Ana kuzularının ne günahı var, beter ol inşallah" diye tepki gösterdi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Erkan A. polis tarafından getirilirken Birinci,"Size acıyorum, yeter Yahudiye, Ermeniye hizmet ettiniz size acıyorum" dedi. Yanındaki kadın ise PKK'lıya "Dua et seni öldürmemişler" diye tepki verdi. Kadın, daha sonra polislerin bir kadın PKK'lıyı da götürdüğünü görünce "Bir de kadın olacaksın. Kadın başına utan mıyorsun değil mi? Sizi cezaevine koymak bir ödül biliyor musunuz. Sizi milletin önüne şehit alilerin önüne koymalılar" dedi. 

Bu arada zanlı Erkan A. ise olaylara karışmadığını dolmuştan indiği anda vurulduğunu, pansumandan döndüğünü söyledi. Zanlılar sorgu için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber