Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Yaptıkları otomobili yarışmaya götüremediler!
02 Mayıs 2014 / 08:52
Yaptıkları otomobili yarışmaya götüremediler!
Adana'nın Kozan ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, kısıtlı imkanlarla otomobil üretti.

Kozan Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı otomobil, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak olan Eco Marathon Europa 2014 yarışmasına katılmaya hak kazandı. Öğrenciler, yarışma için otomobillerini büyük bir özveriyle yaptılar ancak, maddi olanakları zayıf olan okul sponsor da bulamayınca Hollanda'ya gidemediler.


Öğrencilere bu yarışmada rehberlik eden öğretmenlerden makine bölümü öğretmeni Hamit Karataş, "Kalıp işleri, şase işleri ve diğer tüm aracın tüm aksamları burada okulumuz tarafından okul öğrencileri ve öğretmenler tarafından yapıldı. Mutlaka desteksiz hiçbir şey olmuyor. Öğrencilerimiz gerçekten kendi kabiliyetlerini bu araba üzerinde çok rahat bir şekilde gördüler" dedi.

Okulun makine bölümü öğretmeni Tolga Akıncı ise büyük bir özveriyle bu yarışmaya hazırlandıklarını ifade ederek, "Şu an Türkiye'de 16, 17 tane üniversitenin katıldığı bir yarışmaya da seçilme imkanı bulduk. Maddi imkansızlıklardan dolayı yarışmadan çekilmek durumunda kaldık ancak aracımız hareket edebilir ve yürür durumda. Bu çocukların bir hayaliydi. Bu çocukların aynı zamanda Türkiye'ye imkan verildiği vakit neler yapabileceğinin bir kanıtıdır" diye konuştu.

Öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinde yaptıkları test sürüşleri sonunda projelerini tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar.
Bu haber toplam 2,185 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Teknoloji  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber