Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yapılandırmada son gün 25 Kasım
29 Ekim 2016 / 12:24
Yapılandırmada son gün 25 Kasım
Tunalı, 31 Ekim 2016 olan yapılandırma fırsatının 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Oya Başak ve Ahmet Balıkçı ile birlikte İş Kadınları Derneği (İŞKAD) yönetimini ziyaret ederek, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun hükümleri konusunda bilgi verip, 31 Ekim 2016 olan yapılandırma fırsatının 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

"Yapılandırma hükümlerinden yararlanın"

İş Kadınları Derneği(İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, Başkan Yardımcıları Süheyla Gergin, Huriye Yamanyılmaz ile Genel Sekreter Berman Mantı'nın hazır bulunduğu ziyarette, Yapılandırma Kanunu'nun 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Tunalı, "Vatandaşlarımızın borç yükünün azaltılması, Vergi ihtilaflarının sonlandırılması, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanun mükelleflerimize birçok avantaj sunuyor. Amacımız tüm mükelleflerimizi bu konuda bilgilendirmektir. Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenler artık en son 31 Ekim 2016 değil, 25 Kasım 2016 tarihine kadar başvurabilecek. Son günlerde vergi dairelerine ortalama her gün 5-6 bin başvuru var. Dairelerin önü çok kalabalık. Bu yoğun ilgiden kaynaklanan sebeple başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. Kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin olarak 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmesi halinde tahsil edilecek olan Yİ-ÜFE faizinin yarısı tahsil edilecektir. Ayrıca taksitler halinde ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde hesaplanan katsayı da tahsil edilmeyecektir. Faizin yarısının alınması ve katsayı hesaplaması yapılmaması peşin ödemelerde yapılandırmayı daha da avantajlı hale getirmektedir" dedi.

Özçelik, "Vergi ödemek kutsal görevdir"

Vergi Dairesi Başkan ve Grup Müdürlerinin ziyaretinin yanı sıra kanunun getirdiği avantajlardan çok memnun olduklarını ifade eden İş Kadınları Derneği(İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, "Vergi ödemek kutsal bir görevdir. Vergilerini zamanında ödeyen vatandaşlardanım. Bizlerin hassas noktalarından biridir. Sadece vergilerimizi değil tüm harcamalarımızı vaktinde ödemeyi kendimize şiar edindik. Bir şekilde vergisini zamanında ödeyemeyenler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İş hayatında bu yapılandırmadan birçok kişi yararlandı, yararlanacaktır. İş insanına ödeme alışkanlığı da sağlayacaktır. Vergi barışının amacına ulaşmasını istiyorum. Yeni çıkan yasalarla alakalı bilgilendirmeleri mükelleflerle paylaşmak için sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini ziyaret etmeniz çok güzel. Tüm çalışmalarınız da başarılar diliyor, geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber