Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yapılandırılan borcu peşin ödeyin
03 Kasım 2016 / 10:25
Yapılandırılan borcu peşin ödeyin
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, yapılandırılan borçların peşin ödenmesini önerdi

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, yapılandırılan borçların peşin ödenmesi halinde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) faizinin yarısının tahsil edileceğini bildirdi.

Tunalı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi'ni ziyaretinde, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hükümleri konusunda bilgi verip, 31 Ekim 2016 olan yapılandırma fırsatının yoğun ilgiden kaynaklanan sebeple 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Tunalı, "Amacımız kanunla vatandaşlarımızın borç yükünün azaltılması, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanundan borcu olan mükelleflerimizin azami ölçüde faydalanmalarını sağlamaktır" dedi.

Kanundan yararlanmak isteyenlerin önemli avantajlarından birisinin peşin ödeme seçeneği olduğunu belirten Tunalı, "Mükelleflerimize peşin ödemeyi tekrar hatırlatmak istiyorum kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin olarak 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmesi halinde Yİ-ÜFE faizinin yarısı tahsil edilecektir. Ayrıca taksitler halinde ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde hesaplanan katsayı da tahsil edilmeyecektir. Faizin yarısının alınması ve katsayı hesaplaması yapılmaması peşin ödemelerde yapılandırmayı daha da avantajlı hale getirmektedir" diye konuştu.

Bugüne kadar gerek yaptıkları ziyaret ve toplantılarda gerekse vergi dairelerine başvuran mükelleflerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyen Tunalı, şunları kaydetti:

"Bizde Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak mükelleflerimizi bilgilendirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyen mükelleflerimiz başvurularını, 25 Kasım 2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvuruların bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının "gib.gov.tr" adresi üzerinden internet aracılığı ile yapabilirler."

Bu haber toplam 1,287 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber