Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
YALANCI BAHAR

Mevsimlerden Sonbahar, yapraklar ağaçlardan birer birer dökülüyor. Birlikte büyüdüğümüz akranlarımız gözlerimizin içine baka baka elveda diyorlar hayata.

 

Hâlbuki birlikte oynadığımız oyunların resimleri hafızlarımızda ve gözlerimizin önünden birer film şeridi gibi gelip geçiyor.

 

Her şeyin ilkini yaşadığımız Gençlik yılları sanki bir adım geride bizleri takip ediyor gibi…     

   Dünden bize yadigâr kalan ve hala bitiremediğimiz hayaller eksik ve bitmeyi bekliyor.

 

İlk Sevdamız, ilk aşkımız, dostluklar ve arkadaşlıklarımız bizlere bakıp gülümserken bizler ancak, gerilere bakıp iç çekebiliyoruz.

 

Saçlarımıza karlar yağarken ince ince bizler hiçbir şey olmamış gibi yalancı baharı yaşıyor gibiyiz. Ne yazık ki hiçbir şey eskisi gibi değil. Günden güne her şey yabancı ve anlamsız geliyor.

 

Var olmanın anlamını herkes bir şeylere yüklemeye çalışırken aslında geçmişin hatıralarına dalıp gidiyoruz. Yaşadığımız çevrede her gün bir tanıdık, üzerimizde bıraktıkları izler ile bizi terk ediyor. Onlar göçüp giderken diğer mekânlara bizlere yeni bir telaşı üzüntü ile miras bırakıyorlar.

 

Yalancı bahardan bizlere kalan yalnızca yaşanmışlıklar. O da bizlerin yüreğini dağlamaya yetip artıyor bile… Belki de bizler uzun uzun iç çekerek kaçırdığımız fırsatları düşünüp kahroluyoruz. Bazen bütün karamsarlıklarla yeniden tövbe üstüne tövbe edip aklanıp, paklanmaya çalışıyoruz. Ya da bir çocuk gibi elde ettiğimiz elma şekerleri ile kendimizi oyalamaya çalışıyoruz. Ama inanmak diri tutuyor bizi Yeni bir hayat ve yeni bir yaşama olan özlemimiz yaşatıyor bizi yaşamın kıyısında.

 

Boyunlarımız bükük ve çaresiziz. Hep birbirimize bakarak yeni dostların ayrılışlarını yaşıyoruz. Yenidünyalarda yeniden buluşma hayali onlarda kendimizi yaşatıyor.

 

Ah yalancı Bahar… Ne güzeldi yaşamak her şeye rağmen ne güzeldi diyoruz içimizden. Ayrılmak çok zor ama diyoruz yenibaharlarda çiçek açabilme ümidimiz var.

 

Sonra kabullenmek var saçlarımıza yağan kar"ı diyoruz. Bu dem beyaz olmalı kar, kar beyazı, ten beyazı ve kefen beyazı. Ama yarına bir ümit var müjdeler olsun diyoruz. O "da yenibaharlara merhaba diyebilmek. Bu arzularla yalancı baharlarda oyalanıyoruz.

 

Bu yazı toplam 23479 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber