Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yağışlar Sürecek, Hava Sıcaklığı Artacak
08 Haziran 2014 / 11:38
Yağışlar Sürecek, Hava Sıcaklığı Artacak
Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek. Hava sıcaklığı ise artacak.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Denizli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Denizli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK ARTIYOR

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 5 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Denizli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı.(24)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (22)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (26)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu. (22)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu.(32)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinde Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı ile Konya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çorum'un güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu. 

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber