Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yabancı öğrenciler ÇÜ'de Türkçe öğrendi
21 Temmuz 2015 / 09:36
Yabancı öğrenciler ÇÜ'de Türkçe öğrendi
117 Yabancı Öğrenci Çukurova Üniversitesi’nde ‘Türkçe’ Öğrendi.

Dünyanın farklı ülkelerinden eğitim için gelen 117 yabancı öğrenci Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (TÖMER) mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yabancı öğrenciler için yılsonu etkinliği düzenledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Çukurova Üniversitesi’ne eğitim için gelen yabancı öğrenciler, aylar öncesinden hazırladıkları gösterileri yılsonu veda töreninde sahneledi.

Yılsonu etkinliğine TÖMER Müdürü Doç. Dr. Faruk Yıldırım, Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev ve TÖMER’de eğitim veren öğretim elemanları katıldı.

 

Türkçe Skeç ve Danslarla Türkçe Öğrendiklerini İspat Ettiler

TÖMER binasında gerçekleşen yılsonu etkinliğinde yabancı uyruklu öğrenciler, yıl boyunca öğrendikleri Türkçeyi farklı skeç dans ve şarkılarla sergiledi.

Yılsonu etkinliğinin sunuculuğunu da yine yabancı öğrenciler ‘Türkçe’ olarak gerçekleştirdi. Türkçe müzikleri birleştirerek hazırladıkları şarkıları seslendiren yabancı öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Türk adet ve göreneklerinde yer alan ev kadınlarının altın günü yapmasını mizahi bir anlatımla sergileyen yabancı öğrenciler izleyenleri kahkahaya boğdu. Türk halk danslarını da başarı ile sergileyen TÖMER öğrencileri, etkinlik sonunda başarı belgelerini alarak mezun oldu. 

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber