Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vali Demirtaş'tan '5 Ocak' mesajı
05 Ocak 2018 / 10:29
Vali Demirtaş'tan '5 Ocak' mesajı
Vali Demirtaş, Adana’nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Hain odaklara, iç ve dış mihraklara karşı mücadelesini daima sürdürecek olan aziz milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı üzere; ülkemizin milli birlik ve beraberliği ile bekasına kast etmek isteyen hain odaklara asla geçit vermeyecektir" dedi.


Vali Demirtaş, Adana’nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demirtaş, kurtuluş mücadelesinde Adana’da da gerçekleştirilen direnişin tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu’nun bağrında bu tarihin izleri üzerinde kurulan ülkeye vurulmak istenen zincirleri yakıp eriten bir ateş olduğunu ifade etti.

Demirtaş, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünde, bayrağın gölgesinde tüm dünyaya bir kez daha haykırdıklarını kaydederek, şöyle devam etti:
“Milli marşı ‘Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal’ dizesiyle biten Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kuruluşuna vesile olan o destansı ruhla, her alanda gelişimini ve büyümesini sürdürerek sonsuza kadar özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaktır. Hain odaklara, iç ve dış mihraklara karşı mücadelesini daima sürdürecek olan aziz milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı üzere; demokrasimize, özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, ülkemizin milli birlik ve beraberliği ile bekasına kast etmek isteyen hain odaklara asla geçit vermeyecek, milletçe bir bütün olarak, barış huzur ve kardeşlik içinde aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir.”

Mahmut Demirtaş, Kurtuluş Mücadelesi'nde Adana’nın atfettiği önemi şu şekilde açıkladı:
“Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” özdeyişiyle ifade eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bağımsız bir ülke ve rengini şehitlerimizin kanından alan, semada özgürce dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımızı armağan eden tüm kahramanlarımızı, saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum.”
Bu haber toplam 702 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber