Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Vali Büyük'ün 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs 2016 / 09:43
Vali Büyük'ün 19 Mayıs mesajı
Adana Valisi Mustafa Büyük, "Gençlik ülkemizin geleceğidir" dedi.

Vali Büyük, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Özgür ve tam bağımsız Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda ilk adımın atıldığı, işgal güçlerinin kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalıştıkları tarihin akışının, destansı bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı ile değiştirildiği 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ülkemizin, gençlerimizin omuzlarında emin ve kararlı adımlarla parlak geleceğe taşınacağının somut bir ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Mücadelesi meşalesinin Anadolu’dan yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919 gününü gençliğe armağan etmesi, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimize verdiği önemin simgesidir. Gençliğe hitabesini ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ cümlesiyle sonlandıran Atatürk’ün işaret ettiği üzere; bir ülkenin gençliği, aynı zamanda o ülkenin geleceğidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan, çocuklarımız ve gençlerimizdir" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin, azim ve kararlılıkla ilerlediği modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacağını belirten Vali Büyük, şunları kaydetti:
"Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen, okuyan, araştıran ve kendisini her alanda geliştiren Türk gençliği, Türkiye'yi başarıdan başarıya taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetini gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber