Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vali Büyük'ten yeni eğitim yılı mesajı
28 Eylül 2015 / 08:34
Vali Büyük'ten yeni eğitim yılı mesajı
Vali Büyük, eğitim ve öğretim olgusunun ülkenin her açıdan gelişip kalkınmasında yaşamsal bir önem taşıdığını belirtti.

Adana Valisi Mustafa Büyük, eğitim ve öğretim olgusunun ülkenin her açıdan gelişip kalkınmasında yaşamsal bir önem taşıdığını belirtti.

Vali Büyük, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitim ve öğretimdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak kararlılığında olduklarını vurgulayarak, bu uğurda okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle sürekli diyalog içinde olacaklarını ifade etti.

Vali Büyük, mesajda şu ifadelere yer verdi;
“Sevgili öğretmenlerimiz, saygıdeğer velilerimiz ve çok değerli öğrencilerimiz; uzun bir yaz tatili ve idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlayacak olmasının mutluluğu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin, ülkemizin yarınları ve geleceği olduğu gerçeğinden hareketle eğitim ve öğretim olgusu, Büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çıkmamız gereken merdivenin en önemli basamağıdır. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, her geçen gün bir öncekinden daha fazla bilgi ve beceri gerektiren yaşam şartlarında, çocuklarımıza nitelikli bir eğitim ve öğretim imkanı sunarak, onları geleceğe hazırlamak, bunu yaparken aynı zamanda ülkemizin geleceğini de inşa etmek hayati görevlerimiz arasındadır. Eğitim ve öğretim; bireyin tüm yaşamı boyunca gereksinim duyduğu bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu ve başarılı bir nesil yetiştirmek, eğitim ve öğretime verilen önemle doğru orantılıdır. Çağdaş bir geleceğe açılan kapının yegane anahtarının eğitim ve öğretim olduğu gerçeğinden hareketle, tüm çaba ve gayretlerimiz bu yöndedir.”

Bu önemli süreçte ilköğretimden, yüksek öğretime kadar tüm öğrencilerin sosyal zihinsel ve duygusal yönden öğrenim hayatlarını sağlıklı şekilde sürdürmelerinin sağlanmasında idareci, öğretmen ve velilere de önemli görevler düştüğünü belirten Vali Büyük şöyle devam etti:
"Yeni eğitim ve öğretim yılında, üstlenilen görev ve sorumlulukların en iyi şekilde yerine getirileceğine olan inancım tamdır.
Sevgili öğrencilerimizin, aldıkları eğitim ve öğretimle kendilerini en iyi şekilde yetiştirip, geliştirerek yakın gelecekte ülkemize yapacağı katkıları görmek en büyük mutluluk ve gurur kaynağımız olacaktır. İnandığımız, güvendiğimiz, ülkemizin geleceği olan tüm öğrencilerimizin, başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayacaklarına, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin üzerlerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyor, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber