Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vali Büyük'ten 'resmi tören' iddialarına cevap
08 Eylül 2015 / 11:54
Vali Büyük'ten 'resmi tören' iddialarına cevap
"Şehitlerimiz için hem resmi tören hem de dini tören yapılmaktadır. Resmi tören şehidin şehit olduğu memlekette, dini tören ise şehidimizin defnedileceği memlekette yapılıyor"

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'da şehitlere resmi tören yapılmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Şehitlerimiz için hem resmi tören hem de dini tören yapılmaktadır. Resmi tören şehidin şehit olduğu memlekette, dini tören ise şehidimizin defnedileceği memlekette yapılıyor" dedi. 
Vali Büyük, Adana'da şehitlere resmi tören yapılmadığıyla ilgili görüşlerin doğru olmadığını ifade ederek, "Şehitler için 2 tören yapılır. Birincisi resmi tören, ikincisi dini tören. Resmi tören şehidin, şehit olduğu yerde yapılır. Adana Pozantı'da şehit olan polislerimiz için valilik bahçesinde resmi tören yapmıştık. Çünkü Adana'da şehit olmuşlardı. İkinci ve dini tören ise şehidin defnedileceği memleketinde yapılır. Son şehitlerimiz için şehit edildikleri yerde resmi tören yapılmıştı" dedi.
Şehit ailelerini de, şehit töreninin yapılacağı kente uçakla götürdüklerini hatırlatan Vali Büyük, şöyle devam etti:
"Adana'da son şehitlerimiz için de defnedileceği memleketinde yani Adana'da dini törenler yapıldı. Resmi törenlerde dua edilir ama cenaze namazı kılınmaz. Cenaze namazı şehidimizin defnedileceği memleketinde yapılan dini törende yapılır. Şehitlerimiz için hem resmi tören hem de dini tören yapılmaktadır. Dediğim gibi resmi tören şehidin şehit olduğu memlekette, dini tören ise şehidimizin defnedileceği memlekette yapılıyor. Bu arada şehit ailelerimiz için yapılanları anlatmıyoruz. Ama şehidin aileleri bizim emanetimizdir. Gereğini devlet olarak yapıyoruz."

Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber