Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Vali Büyük'ten anız uyarısı
22 Temmuz 2015 / 15:11
Vali Büyük'ten anız uyarısı
Adana Valisi Mustafa Büyük, buğday ve mısır hasadı yapan çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyardı ve teknolojinin de faydasıyla anızı gübre olarak kullanmalarını tavsiye etti.

Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi’nde Sefa ve Ceyhun Şimşek’e ait bir mısır tarlasında, çiftçilerin yeni teknoloji mısır çeşitleri hakkında detaylı bilgiler alabilmeleri amacıyla “Mısır Hasat Festivali” düzenlendi.

Festivalin açış konuşmalarının ardından tohum üreticisi özel bir firmanın yetkilileri eşliğinde tarlayı gezen Vali Mustafa Büyük, tohum çeşitleri hakkında bilgiler aldı. Mısır ürünün ciddi getiriler sağladığını anlatan Vali Büyük, ürünün çok geniş bir yelpazede üretildiğini ve işlendiğini kaydetti.

Adana’nın Türkiye’nin en önemli mısır üreticisi kentlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Büyük, Türkiye’nin ise dünyada dönüm başına ürün miktarı bakımından da en verimli ülke olduğunu dile getirdi. Ülke genelinde önemli bir sorun olan anız yangını meselesine de değinen Vali Büyük, üreticiyi uyardı. Buğday hasadında anız yakımının asgariye indiğini anlatan Büyük, şöyle konuştu:

“Mısır ve sonrasında anız yakma durumuyla karşılaşıyoruz. Bunun çiftçiye ve çevreye ne kadar zarar verdiğini herkes biliyor. Buna uygun birçok alet, edevat, araçlar geliştirildi ve yakılmadan bunun çözümünün sağlandığı bir imkan da var. Çiftçilerimizden anız yakmamasını ve mutlaka kendisi için daha kazançlı olan anızın parçalanıp karıştırılarak toprağa verilmesini, hem de bir gübre vazifesi gören bir şekle getirilip ürünlerin o şekilde ekilmesini tavsiye ediyoruz.” Festival 23 Temmuz Perşembe günü sona erecek. Bölgedeki mısır hasadının ise ağustos ayında başlaması bekleniyor

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber