Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Vali Büyük'ten '23 Nisan' mesajı
22 Nisan 2015 / 19:38
Vali Büyük'ten '23 Nisan' mesajı
Vali Büyük, 23 Nisan'ın bağımsızlık ateşinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı bir gün olduğunu belirtti.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı bir gün olduğunu belirtti.


Vali Büyük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Milli bayramlar; milletçe hep birlikte gururla kutladığımız, milli egemenliğimizi, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü ve bağlılığımızı pekiştirdiğimiz, bu vatanı ve özgürlüğümüzü bizlere armağan eden devlet büyüklerimizi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle andığımız çok özel günlerdir. ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı bir gurur günüdür. Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş şekilde verilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sonucunda, dünyaya hükmeden bir imparatorluğun küllerinden yeniden doğan özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla tüm dünyaya ilan edildiği bu önemli günü, milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin gurur günü olarak bir kez daha coşku, sevinç ve gururla kutluyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyada sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının geliştirilmesi, tüm insanların barış ve huzur içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşması adına verilen mesajların, minik yürekler aracılığıyla haykırılmasına vesile olmaktadır” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ezelden beri hür yaşayan Türk milletinin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan edildiği bir gün olduğunu kaydeden Vali Büyük, şöyle devam etti:
“Aldığı kararlarla yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, açılışının 95. yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin daha da gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için, yarının büyükleri olan çocuklarımızın; sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye vakıf bir şekilde yetiştiğine, ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğuna olan inancımız tamdır. Bu milli gurur gününde, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, dünyanın dört bir yanından gelen minik misafirlerimizin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, sevgi barış dostluk ve kardeşlik duygularının tüm dünya ülkelerine egemen olması dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

VALİ BÜYÜK’ÜN MAKAM KOLTUĞUNA 7. SINIF ÖĞRENCİSİ YALÇIN OTURDU 
Adana’da ilkokul 7. sınıf öğrencisi Emirhan Yalçın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Büyük’ün makam koltuğuna oturdu. 

Vali Büyük’ün makam koltuğuna oturan İstiklal İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Emirhan Yalçın, vali olması halinde çevreyi ve yolları değiştireceğini kaydetti. Bu konuda internette yaptığı araştırmalarda Adana’daki vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konunun bu olduğunu kaydeden Yalçın, “Eğitim sistemimizde bir değişiklik yapmazdım. Çünkü aldığım eğitimden gayet memnunum” dedi.

Vali Mustafa Büyük ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bayramlarda çocukların koltuğa oturmasının bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak “Bize de bunu sürdürmek düşer. Gençler geleceğimizin aynasıdır. Onlara sahip çıkıp her konuda desteklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber