Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Uyuşturucuyla topyekün mücadele
03 Ocak 2018 / 08:00
Uyuşturucuyla topyekün mücadele
Adana’da artık uyuşturucuyla mücadelede belediye çalışanları polislere yardım edecek.

Adana’da artık uyuşturucuyla mücadelede zabıtalar başta olmak üzere belediye çalışanları ‘Narko Adana Elçi Projesi’ ile polislere yardım edecek.


Adana’da uyuşturucuyla topyekun mücadele etmek adına, İçişleri Bakanlığının kararı ile Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ‘Narko Adana Elçi Projesi’ni başlattı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Çukurova Belediyesi ve Sarıçam Belediyesi ile birlikte imzalanan protokol çerçevesinde artık zabıtalar, temizlik görevlileri ve belediye çalışanları narkotik polisleri tarafından eğitim alıp uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynayacak.

"Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız"
Adana Emniyet Müdürlüğünde imzalanan protokol öncesi konuşan Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Uyuşturucu sorunu tüm dünyanın sorunudur. Ülkemizde de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında bütün kurumlar topyekun çalışma sergilemektedir. Uyuşturucu ile mücadele de yeni döneme girilmiştir. Uyuşturucuya gençliğimizi ve geleceğimizi çaldırmayacağız. İlimizde uyuşturucunun kökünü kazımak için geliştirdiğimiz bu projeye yerel yönetimleri de dahil etmek istiyoruz. Artık belediye çalışanları dışarıda uyuşturucu suçunu görünce nasıl hareket edeceklerini öğrenecekler" diye konuştu.

"Emniyet birimlerine yardımcı olunacak"
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise kentin stratejik bakımdan önemli olduğunu bu nedenle uyuşturucu suçunun da yaygın olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Adana’nın transit yol güzergahı üzerinde konumlanması tarım, sanayi, enerji transferi, ticaret gibi pek çok açıdan avantaj sağlarken kaçakçılık, uyuşturucu sevkiyatı gibi illegal faaliyetlerle de dezavantajlı bir durum oluşturmaktadır. Ancak bugün başlatılacak olan proje ile zabıta ve temizlik görevlilerimiz başta olmak üzere belediye çalışanlarımıza uyuşturucu ile mücadele ile ilgili narkotik birimlerince eğitimler düzenlenecek ve bu görevlilerin emniyet birimlerine yardımcı olmaları sağlanacaktır."

Konuşmaların ardından proje ile ilgili sunum yapıldı ve Vali Mahmut Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ arasında protokol imzalandı.

İmza töreninin ardından zabıtalara ilk sunum polis ekipleri tarafından yapıldı.
Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber