Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Uyuşturucu Tacirlerinin Yeni Hedefi Çocuklar!
02 Kasım 2017 / 10:48
Uyuşturucu Tacirlerinin Yeni Hedefi Çocuklar!
Adana'da uyuşturucu operasyonlarında 300 torbacı tutuklanınca, zehir tacirleri çocukları kullanmaya başladı. Esrar satan 13 yaşındaki çocuk, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Adana'da 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki bir çocuk polis tarafından sokakta esrar satarken suçüstü yakalandı.

ÇOCUKLARI TORBACI OLARAK KULLANMAYA BAŞLADILAR

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız göreve başladıktan sonra topyekun uyuşturucuyla mücadele başlattı. Yıldız'ın talimatıyla sadece narkotik ekipleri değil, güven tim, yunus, polis merkezi ekipleri de sık sık torbacılara yönelik şok baskın başlattı. Bu baskınlar sonucunda 2 ayda yaklaşık 300 torbacı tutuklandı. Yıldız'ın bu topyekun mücadelesinin ardından torbacılar cezaevine girince bu kez zehir tacirleri yaşları 12 ile 18 arasında değişen çocukları torbacı olarak kullanmaya başladı. Polis bu durumu da tespit ederek sokaklara şok baskınlarını devam ettirdi.


POLİSİ GÖRÜNCE KAÇMAYA BAŞLADI

 

Baskınlardan birinde iddiaya göre, Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesinde kendilerinden kaçan çocuğu poliskovaladı. Çocuk kaçarken elindeki poşeti de attı. Polis önce poşeti alıp daha sonrada çocuğu yakaladı. Polisçocuğun isminin H.S., yaşının 13 ve 7. sınıf öğrencisi olduğunu belirledi. Poşetin içinden de 10 paket içinde satışa hazır 22 gram esrar ele geçirildi.

''POŞETİN İÇİNDE ESRAR OLDUĞUNU BİLMİYORDUM''

Çocuğun psikolog eşliğinde alınan ifadesinde poşetin içinde esrar olduğunu bilmediğini kendisini mahalleden tanımadığı birinin poşet verip sokağa gönderdiğini birinin gelip alacağını söylediği öğrenildi. Zanlı çocuk daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlı çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp aileye teslim edildi.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber