Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Usulsüz görevlendirme iddiası
16 Haziran 2016 / 12:16
Usulsüz görevlendirme iddiası
Usulsüz görevlendirme iddiası

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, görevinden istifa edilen bir okul müdürünün henüz bir yıl dolmamasına rağmen başka bir okula müdür olarak atanmasının yönetmeliğe aykırı olduğunu belirterek Adana Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işlem yapılmasını talep etti. 
Sezer, Yüreğir Cumhuriyet Ortaokulu müdürüyken görevinin henüz 6'ncı ayı olan 15 Haziran 2015 tarihinde görevinden istifa eden ve Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenliğine atanan Murat Koçak'ın, 21 Temmuz 2015 tarihinde Sarıçam Spor Lisesi olarak bilinen İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdür yardımcısı olarak görevlendirildiğini söyledi.
Murat Koçak'ın, Sarıçam Spor Lisesi'nde müdür değişikliği olunca, 29 Eylül 2015 tarihinde müdür yardımcılığı görevinden istifa ettiğini ve kadrosunun bulunduğu okula bu defa müdür başyardımcısı olarak görevlendirildiğini ifade eden Mehmet Sezer, “Müdür yardımcısı olarak başladığı görevlendirme sürecinde, önce müdür başyardımcılığına, daha sonra da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürünün soruşturma sonucu tayini çıkması üzerine müdürlüğe yükselmiş olup, halen bu görevine devam etmektedir” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezen, Murat Koçak'ın daha sonra müdürlük mülakatlarına müracaat ettiğini ve bu başvurunun Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylandığını öne sürerek şöyle devam etti:
“Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik'in 32. maddesi diyor ki, 'Yöneticilik görevlerinden istekleri ile ayrılmış olanlar, aradan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olarak görevlendirilemez. Ayrıldıkları tarihten itibaren başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz.' Peki nasıl oluyor da bu kişi görevlendiriliyor? Sizin aklınıza gelen sorular bizim de aklımıza geliyor. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 21 Temmuz 2015 tarihinde yapılan görevlendirmeden bugüne kadar geçen süreçle ilgili, sorumlular hakkında Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işlem yapılmasını talep ediyoruz. Zaten yaklaşık 3 ay önce de Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede görevlendirmenin yönetmeliğe aykırı ve usulsüz olduğunu söylemiştik.”

 
Bu haber toplam 1,045 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber