Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Üreticinin tedirginliği sona erdi
13 Ekim 2016 / 09:03
Üreticinin tedirginliği sona erdi
Karabucak, Rusya'nın kısıtlamaları kaldırmasının, turunçgil üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, Rusya'nın Türkiye'den yaş meyve ve sebze ithalatına uyguladığı kısıtlamaları kaldırmasının, hasat dönemine giren turunçgil üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Karabucak, 23. Dünya Enerji Zirvesi için Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamaların, aylardır gözü kulağı Rusya'da olan turunçgil üreticisine büyük sevinç yaşattığını belirtti.

 Karabucak, "Alınan kararla Rusya'ya turunçgil ürünleri başta olmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatının yolu tekrar açılmış oldu. Aylardır merakla bu haberi bekleyen ve artık beklemeye tahammülü kalmayan üreticilerimiz, Putin'in açıklamaları ile rahat bir nefes aldı" dedi.

Turunçgil üreticisinin yüzü gülüyor

Hasat dönemi girerken gelen olumlu haberin turunçgil üreticisini ayrıca sevindirdiğini ifade eden Karabucak, "Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası çok zor günler geçiren üreticilerimiz, hasat dönemine de tedirgin başlamıştı. Rusya'nın Türkiye'den yaş sebze meyve ithalatını serbest bırakmasıyla bu tedirginlik de sona ermiş oldu" diye konuştu.

Rusya pazarının açılmasıyla talebin de artacağını kaydeden Karabucak, "Talep artışının fiyatlara yansımasıyla üretici ürününü dalında değerinde satabilecek. Böylelikle üreticimizin emeği boşa gitmeyecek" dedi.

ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, Rusya ile krizin aşılmasında önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karabucak, açıklamasının sonunda, hasat döneminin tüm üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.

 

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber