Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Üretici taban fiyatları bekliyor!
09 Mayıs 2014 / 21:15
Üretici taban fiyatları bekliyor!
Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu, fiyatların bir an önce belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu, hububat hasadının başlamasına kısa bir süre kaldığını ve fiyatların bir an önce belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Şahbazoğlu, yörede hububat hasadının en geç 10 gün içinde başlayacağını söyleyerek bu yıl tane verimliliğin düşük olma ihtimalinin olduğunu belirterek fiyatların ürün çıkmadan belli olmamasını eleştirdi.

Şahbazoğlu, "Bilindiği üzere ilçemiz ve ilçemize bağlı bölgelerimizin geçim kaynaklarının başında tarım gelmektedir. Tarım alanında ise en ön sıraları hububat ve narenciye almaktadır. Bu yıl narenciye ürünlerimiz dalında kaldı. Birçok üreticimiz narenciyesini işçi masrafını cebinden karşılayarak kestirmiştir. Narenciyeden büyük zarar eden çiftçilerimizin umudu buğdaya kalmıştır. Buğday hasadımız en geç 10 güne kadar başlayacaktır. Lakin bizler buğday hasadından da endişeler duymaktayız. İklimsel şartlar bu endişelerimizin başını çekerken, hükümetimizin fiyat politikası da bizleri kaygılandırmaktadır. İlk hububat hasadı bilindiği üzere Akdeniz de yani bu bölgede yapılmaktadır. Ama hükümetimiz bizleri bu konuda yok görmektedir. Hububat hasat edildikten sonra yaklaşık 2 ay sonra fiyatlar açıklanıyor buda zor şartlar içerisinde bulunan çiftçilerimizin ürünlerini açıklanan fiyatlardan çok aşağı satmasına neden oluyor. Bizler fiyatların ürün hasadından önce açıklanmasını istiyoruz. Bilindiği üzere ilçemizde ikinci ürüne de su verilmeyecek. Bu çiftçilerimizin çok zorlu bir yıl geçireceğinin sinyalleridir" dedi.

Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sistemine kayıtlı olarak yaklaşık 350 bin dönüm buğday ekiminin yapıldığı kaydedildi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber