Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ünüvar'dan
28 Mayıs 2015 / 13:18
Ünüvar'dan "centilmenlik" vurgusu
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, siyasetin centilmence yapılması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Ünüvar; Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'de vatandaşlarla buluştu.

Feke ve Saimbeyli'de muhtarlarla, Tufanbeyli'de de orman işçileriyle bir araya gelen Ünüvar, Feke'nin Paşalı köyünde de kalabalık bir topluluğa hitap etti.
Ünüvar, 7 Haziran'da yapılacak tarihi seçimde, Türkiye'nin kaderiyle ilgili çok önemli bir kararın alınacağını ifade etti. AK Parti'nin 7 Haziran'dan sonra çok daha güçlü bir şekilde iktidara geleceğini belirten Ünüvar, AK Parti daha güçlü iktidara gelince, insanların daha çok hizmet alacağını kaydetti.
Seçim çalışmalarını aday adaylarıyla birlikte yürüttüklerinin altını çizen Ünüvar, "Arkadaşlarımız, aday olamadık diye sahadan çekilmediler, bizlerle birlikte sahada dolaşıyorlar. Bu fotoğrafı başka partide göremezsiniz. AK Parti'yi AK Parti yapan bu ruhtur" dedi.
Seçim sonrası için koalisyon hayali kuranların bulunduğunu hatırlatan Ünüvar, "Bu ülke koalisyonlarla yönetilemez. Artık koalisyon dönemleri geride kaldı. 7 Haziran'dan sonra kolasiyon falan yok, yeniden AK Parti iktidarı var. Çünkü insanlar biliyor ki AK Parti bu ülkeye iyilik yaptı. Tarımı, sanayiyi, ticareti, sağlığı, eğitimi her şeyi kalkındırdı. Ama AK Parti daha çok şey yapacak" diye konuştu.
Siyasetin centilmence yapılması gerektiğine vurgu yapan Ünüvar, şunları söyledi:
"Siyasette gürültü, tartışma olur ama siyaseti 7 Haziran'dan sonra yüz yüze bakacak şekilde yapmamız lazım. 7 Haziran'dan sonra da bizler bu ülkede, bu şehirde, bu mahallelerde yaşayacağız. Siyaseti centilmenlik içinde yapmayanlarla ilgili bir takım ifadeler duyuyorum. 'Bu köyden partimize oy çıkmazsa otobüsü getirmem, yolunuzu yapmam' gibi laflar. Her iki kişiden biri AK Parti’ye oy veriyor, ama herkese hizmet ediliyor. AK Parti'ye oy verirsiniz, vermezsiniz biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz hizmet ederken kimseye 'partimize oy verdin mi?' diye sormuyoruz. Eski Türkiye'nin o dar kalıpları içerisindeki siyasetine lütfen prim vermeyin. ‘Oy varsa hizmet var’ demek çok ayıp, çok çirkin. Yok böyle bir siyaset. Hizmet et, insanların gönlüne gir, insanlar oy verirse verir.”
Bölgeye yapılan yatırımlardan da bahseden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Feke'ye çok modern 20 yataklı bir devlet hastanesi inşa ederek hizmete açtıklarını, 20 yataklı Saimbeyli Devlet Hastanesi inşaatının ise yüzde 50'ye ulaştığını, çok yakında bu hastaneyi de hizmete açacaklarını belirtti.
Ayrıca; Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'nin 130 kilometrelik yolunun 67 kilometrelik kısmının tamamlandığını, 63 kilometrelik bölümün ise ihalesinin yapıldığını ifade eden Ünüvar, önümüzdeki 1.5 yıl içinde yolun tamamlanacağını kaydetti.
Feke-Mansurlu yolunun, 2015'te iyileştirme ihalesinin yapılarak 2016'da tamamlanacağını, 102 kilometrelik Kozan-Mansurlu yolunun da 42 kilometresinin bittiğini, 2015'te 6 kilometresinin daha yapılacağını, kalan 54 kilometrenin ise önümüzdeki yıl tamamlanacağını belirten Ünüvar, "Adana-Kozan duble yol çalışması da aşağı-yukarı bitti, ama sıcak asfalt karışımı yapıyoruz. Otoban kalitesine getireceğiz. İhalesi yapıldı, firmaya yer teslimi yapıldı. İnşallah o da yakında bitecek. Bittiğinde Adana-Kozan yolu otoban kalitesinde bir yol olacak" dedi.
Tufanbeyli'nin Kayapınar ve Çatalçam köylerinde taziye ziyaretlerinde bulunan Ünüvar, Adana'ya dönüşte, Adıyamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin gecesine katıldı.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
FEKE AK / 01 Haziran 2015 Pazartesi 20:48
AKP feke ilçe yönetimi değişmelidir...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber