Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ünlü yazar Bezmen kitaplarını imzaladı
28 Mart 2014 / 12:02
Ünlü yazar Bezmen kitaplarını imzaladı
D&R ve Adana Optimum, ünlü yazarları okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor.


Ünlü yazar Nermin Bezmen, Kurt Seyt & Shura ve Kurt Seyt & Murka’nın ardından bu kez Dedesi Kurt Seyit ile ilişkisini kaleme aldığı son romanı “Dedem Kurt Seyit ve Ben” kitabını D&R Adana Optimum’da okuyucuları ile bir araya getirdi.
Nermin Bezmen, kitabını imzalarken, okuyucularıyla mini sohbetler de yaptı. Bezmen, bu kitabında okurlarını yine Kırım’a, yine sürgüne, yine ihtilale ve yine AŞK’a götürdüğünü belirterek,‘’Kitaplarımın bu kadar çok ilgi görmesinin altında yatan neden, herkesin kendinden bir şeyler bulması” dedi.
Bezmen, Kurt Seyit’in destanlaşan yaşam öyküsü hakkında şunları not ediyor:
“Hayal gücümü yanıma alarak yaşanmışları yakaladığım serüven dolu bir yolculuktur. 1877’nin Çarlık Rusyası’nda, polkaların, troykaların karlı dünyasına, St. Petersburg’un Çar II. Nikola devrinin saltanatlı dünyasına, Birinci Dünya Harbi’nin Karpatlar Cephesi’ne, Bolşevik İhtilali’nin kanlı günlerine ve nihayet işgal altındaki Osmanlı’nın son payitahtı olan İstanbul’a, Pera’nın kışkırtıcı, baştan çıkartıcı dünyasına ve Atatürk’ün modern Türkiye’sinde 1944’e kadar uzanan yolculuğun gerçek öyküsüdür destanlaşan bu romanlar. Çılgınca yaşanan bir aşkın, bir daha buluşulmamak üzere geride bırakılan hayatların, ailelerin, toprakların, sevilenlerin anısına duyulan çaresiz hüzünlerin ve bu hüzünlerin birleştirdiği ruhların serüvenidir.
Kaybedilen ve tekrar sahiplenilemeyecek her şeylerini bir diğerinin aşkında bulan, bedenlerinin ve ruhlarının kaynaşmasında teselli arayarak yalnızlıklarını unutmaya çalışan gerçek âşıkların, Kurt Seyit ve Şura’nın, severken acıtan, kıskançlığıyla aşkını yoran Murka’nın eşliğinde yaptığım aşk, hasret, coşku, tutku ve hüzün dolu bir yolculuktur bu.
Kurt Seyt & Shura, Kurt Seyt & Murka ve onların kardeşi olan Mengene Göçmenleri sadece köklerimi aramak ve anlamak için yaptığım bir yolculuk olmadı. Onlar, kendimi de keşfettiğim, içsel yolculuğun dünyaları da oldular. Büyüklerimi anlamak için sorarak, sorgulayarak, cevaplar arayarak yazdım bu öyküleri. Onların nesiller boyu seçimlerinin, tavırlarının, özellikle sevgi, aşk, nefret, kıskançlık, hüzün, coşku, tutku dolu duygularının sebeplerini çözmeye çalışarak, adeta her biriyle tek tek konuşup cevapları kâğıda döker gibi yazdım cetlerimi ve hüzün dolu tarihimizi. Onların ruhlarının adeta arzuhalcisi oldum. Bu beni geçmişime ve geçmişimi temsil edenlere daha da yaklaştırdı. Yazdığımdan çok anlattı ve çok daha fazlasını öğretti bütün bu yakınlaşmalar.”
Bezmen Kurt Seyit’in kendisi için anlamını da şöyle anlatıyor:
“En büyük sırdaşlığı ve bütünleşmeyi dedem Kurt Seyit’le yaşadım! Zira her şeyin başlangıcıydı o. Bu serüven Kurt Seyit’le başlamıştı. Kurt Seyit’i yazdığım iki roman boyunca geçen bin dokuz sayfanın ardından, onun ölümüyle ayrılmış gibi görünsek de, aslında hiç ama hiç ayrılmadık biz. Kurt Seyit’e yeniden hayat verdiğim satırlar, her yeni okuyucuyla buluştuğunda yeniden canlanarak onun ölmesine hiçbir zaman izin vermiyorlar. Kurt Seyit artık ölümsüz. Kurt Seyit’in ardından, beni yazar Nermin olarak da en çok yaşatacak olan şey yine bu çok özel bağ olacak”

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber