Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ünlü işadamı Adana'da
19 Nisan 2014 / 17:59
Ünlü işadamı Adana'da
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Adana'da turizm sektörüne yatırım yapabileceğini açıkladı.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) geleneksel olarak düzenlediği ‘Tecrübe Paylaşım Programı’nın bu ayki konuğu 1997 yılında Almanya’da ‘Yılın İşadamı’ ödülünün sahibi ve Amerika’da ‘Dünyayı Yönetenler Kulübü’ne kabul edilen ilk Türk olan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin oldu.
Adana Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ, Azmi Yeşil ve Burhan Terzioğlu’nun yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Av. Bilal Uludağ, ATB Başkanı Muammer Çalışkan, Kimse Yok mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Adana Koza İşkadınları Derneği Başkanı Arzu Göktepe, CEYGİD ve TAGİD’den çok sayıda işadamının katıldığı Adana Shereton Oteli’ndeki programda AGİD üyesi Adanalı seçkin işadamlarına hitap eden Şahin, Adana’ya turizm sektöründe yatırım yapmayı planladığı müjdesini verdi. Şahin, “Tekstilde yatırımı düşünmüyorum ama başta turizm olmak üzere farklı sektörlerde yatırım yapabilirim. Yeni Başkanımıza hediyemiz olsun” dedi.

‘STK’LAR, İLERİ DEMOKRASİLERDE VAZGEÇİLMEZLER ARASINA GİRDİ’
Bundan 30-40 yıl önce STK’ların dünyada bu kadar etkili olmadığını söyleyen AGİD Başkan Yardımcısı Cevdet Şeker, dünyanın küreselleşmesine doğru orantılı STK’ların daha etkili ve önemli hale geldiğini belirtti. STK’ların ileri demokrasilerde vazgeçilmezler arasına girdiğini ifade eden Şeker, “STK’lar farklı grup ve fikirlerin seslerini demokratik bir platformda duyurmalarını sağlamaktadır.” dedi. STK’ların gücüne göre milletlerin de o kadar güçlü olduğunu belirten Şeker, “AGİD bu doğrultuda kurulmuş bir dernektir. Birlikte yaşama kültürünü harekete geçirerek organize olmayı gerçekleştirerek güçlerin birleştirilmesi, kaynakların akıllı kullanılması, biz mantığının egemen olması adına uğraş veriyoruz. AGİD olarak ticari bir amacımızın olmadığı gibi kar amacımız da yok” diye konuştu.

‘YATIRIMCI İÇİN ADANA’DA DOST BİR DÖNEM BAŞLADI’
Programın ana sponsorlarından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, konuşmasında Adana’da böylesine önemli bir tecrübeli işadamını, Avrupa kültüründe yetişmiş ama yaptıklarıyla Türk ekonomisine büyük dimanizm kazandıran Kemal Şahin’i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Refah toplumunun üretimden geçtiğini söyleyen Başkan Sözlü, “Üretmeden refah toplumu yakalanmaz. Rakiplerinizi çelmeleyerek önceki pozisyonunuzu korumaya çalışırsanız Dünya milletleri arasında hak ettiğiniz dereceyi elde edemezsiniz. Zenginleşme yolunda ilerleyen refah toplumunu yakalamak için hep birlikte çalışmalıyız.Yatırımcılar bizim en büyük yüzümüz olacaktır. Yatırımcılar için Adana’da yeni bir dönem, dost bir dönem başlamıştır. Ülkemizin kalkınmasında üretim için yola çıkmış bu faaliyet alanında herkese ibadet eder gibi yardım edeceğimizi, önlerini açacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

‘YAPACAĞINIZ İŞİN ADINI KOYUN’
Yurt içinde ve yurt dışında uyguladığı stratejilerle Şahinler Holding’i ‘Dünya’nın En Büyük Tekstil Şirketleri’ sıralamasında 18’nciliğe getiren Kemal Şahin, AGİD üyesi Adanalı işadamlarına “Yatırım yaparken gideceğiniz yolu düşünmelisiniz” diye tavsiyelerde bulundu. ‘Yapacağınız işin adını koyup ona odaklanın’ diyen Şahin, “Yaptığınız işten zevk almanız gerekir. Verim için zamanı çok iyi kullanmalısınız. İnsanlar; zihnini, ruhunu, kalbini ve bedeinini kullanarak başarılı olabilir” dedi.
“Ne başarı, ne de başarısızlık tesadüf değildir. Başarılı olmak içi bazı şeyleri doğru, başarısız olmak için de bazı şeyleri yanlış yapmak lazım” diyen Şahin, kurum felsefelerinin Almanlar’ın titizliğini, dakikliğini, disiplinli ve sistematik çalışmasının yanı sıra açık iletişim özelliğinin yanı sıra Türkler’in güleryüzlülüğünü, esnekliğini, yaratıcılığını, risk almasını ve girişkenliğini özverili çalışma olarak benimsediklerini söyledi. Almanlar’ın kaliteli üretim yaptığını ve ürettiklerini bu yüzden pahalı sattıklarını belirten Şahin, “Adamlar yaptıkları 5 makina karşılığında Çukurova’nın pamuğunun yarısını alıp götürüyorlar.” dedi.
“Akıllı insan aklını kullanan insandır” diyen Kemal Şahin, “Kendisinin en akıllı olduğunu söyleyen en aptal insandır” dedi. Başarılı olmanın anahtarı hakkında da ipuçları veren Şahin, vizyon, disiplin ve vicdan sahibi işadamının insanlığa gerçek hizmet eden olacağını da ifade etti. Kurumsal liderlik konusunda da görüşlerini söyleyen Şahin, “Bütün çalışanlar kurumun hedefini bilmesi gerekir. Hedefini bilen çalışan daha bilinçli olur.” diye konuştu.
Liderlerin; hayatta iz bırakacak başarılara imza atabilmesi için alt yöneticilere, onlar çalışanlara ve müşterilere, ailelerine, çocuklarına hizmet edip iç seslerini keşfettirip ilham vermesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan Şahin, “Bu bizi özel ve iş hayatımızda başarıya ve mutluluğa götürür” dedi.
Günün anısına konuk işadamı Kemal Şahin’e plaketini AGİD Başkan Yardımcısı Cevdet Şeker takdim ederken, program sponsorlarından Selsa Tekstil adına Sahibi Sabri Altunbağ’a plaketini Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Gönül Estetik adına Gönül Menekşe’ye plaketini Sarıçam Belediye Başkanı Av. Bilal Uludağ verdi. 

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber