Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ünlü Dondurmacısını Tabancayla Vuran Sanığa 7.5 Yıl Hapis
12 Temmuz 2017 / 14:41
Ünlü Dondurmacısını Tabancayla Vuran Sanığa 7.5 Yıl Hapis
Tabancayla bacaklarından yaralandıktan sonra girdiği ameliyatın ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 59 yaşındaki Hadi Akkaleli'yi vurduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 66 yaşındaki Şihmuz Yüksel, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Olay, 12 Ekim 2015'de merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. Şihmuz Yüksel alacağı olduğu öne sürdüğü Adana'nın ünlü dondurmacısı Hadi Akkaleli'yi bacaklarından vurdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kaldırılan ve kalp rahatsızlığı bulunan Hadi Akkaleli, ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından Akkaleli, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Şihmuz Yüksel ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

KÜFÜR ETTİ

Şihmuz Yüksel hakkında olası kasıtla adam öldürmek ve ruhsatsız silah suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Yargılama sırasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yüksel, 5 yıl önce Hadi Akkaleli'ye 3 milyon lira borç verip ortak olduğunu anlatarak savunmasında şunları söyledi: 

"Ancak aramızda mukavele yapmadık. Bir ay geçtikten sonra paramı istedim. Benden 1 ay süre istedi ancak ödemedi. 5 yıl oldu paramı alamadım. Daha sonra kendisine yine 250 bin lira daha verdim, alacağım 3 milyon 250 bin liraya yükseldi. Alacağım için protokol yaptık. Benim okumam yazmam olmadığı için beni kandırmış. Olay günü yine para yüzünden aramızda tartışma çıktı. Bana, ölmüş anneme ve eşime küfretmeye başladı. Eşi de kendisine 'sus' diyordu. Bir anda silahımı çekerek ateş ettim. Bütün kurşunları bir anda sıktım. Olayın böyle olmasını istemezdim, şu anda vicdan azabı çekiyorum. Bu olaydan dolayı elime hiçbir şey geçmedi, alacaklarım kaldı."

Mahkeme heyeti, kasten yaralama sonucunda ölüme neden olma suçundan önce 12 yıl hapis verdi. Yüksel'in eylemi haksız tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi ile cezayı 7 yıl 6 aya indirildi. Cezanın onanması durumunda Şihmuz Yüksel cezaevine girecek.

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber