Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ümmühan ve Dilek öğretmen son yolculuklarına uğurlandılar
09 Nisan 2023 / 15:52
Ümmühan ve Dilek öğretmen son yolculuklarına uğurlandılar
Adana'da heyelan nedeniyle dağdan kopan kaya parçasının otomobilin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 öğretmenden Ümmühan Dilbilir ve Dilek Altıparmak'ın cenazesi gözyaşları arasında defnedildi

Ümmühan öğretmenin kızının kaza sabahı öğretmenine 'annesini çok özlediğini' söylediği öğrenildi

 

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde heyelan nedeniyle dağdan kopan kaya parçasının otomobilin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 öğretmenden Ümmühan Dilbilir ve Dilek Altıparmak'ın cenazesi gözyaşları arasında Kozan ilçesinde defnedildi. Törene Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de katıldı.

 

Olay, dün Feke'yi Saimbeyli ilçesine bağlayan Tırtat mevkiinde meydana geldi. 01 AİN 537 plakalı otomobil seyir halindeyken heyelan nedeniyle dağdan kopan kaya parçası aracın üzerine düştü. Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, araçta bulunan 4 kadın öğretmenin hayatını kaybettiğini belirledi. Hayatını kaybeden öğretmenlerin Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak olduğu öğrenildi. Öğretmenlerin Feke ilçesinde ikamet ettiği ve her gün köye geliş-gidiş yaptıkları belirtildi. Sınıf öğretmenleri Ümmühan Dilbilir ve Dilek Altıparmak için Kozan İlçesine bağlı Asri Mezarlığında tören düzenlendi. Tören sırasında yaşamını yitiren Dilbilir ve Altıparmak'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Törene Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de katıldı. Cenaze namazının ardından Ümmühan ve Dilek öğretmenin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

"Kahreden detay"

 

Kazada hayatını kaybeden Ümmühan Dilbilir'in kızı 4'üncü sınıf öğrencisi Nilgün, okuduğu okulda sınıf öğretmeni olan Funda Tari Todil'e kazanın olduğu gün "annesini çok özlediğini" söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Funda öğretmenin de Nilgün'e "Bende senin annen sayılırım her gün gelip anneni özledikçe bana sarılabilirsin" dediği ortaya çıktı.

 

"Dilek öğretmenin öğrencileri, öğretmenlerinin annesine sarıldı"

 

Cenaze törenin Dilek Altıparmak'ın öğrencileri de geldi. Dilek öğretmenin annesi Fatma Altıparmak gözyaşlarına boğulurken kızının öğrencileri kendisine sarılarak teselli etmeye çalıştı. Dilek öğretmenin tabutunun üzerine yakınlarının gelinlik duvağını koyması yürekleri dağladı.

 

Cenaze namazının ardından Ümmühan ve Dilek öğretmenin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Kaynak: İHA
Kaynak. Sondakika.com
 
 
Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber