Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı
07 Nisan 2014 / 22:28
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı
Bu yıl 11-13 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel cumartesi konferanslarına konuşmacı olarak katılan “Kokudan coşkuya” Portakal Çiçeği Festivali’nin koordinatörü İlhami Günsel, ilki Nisan 2013’te gerçekleştirilen organizasyon hakkında bilgi verdi.

Adana halkının özverili çabalarıyla başarıya ulaşan karnavalın Türkiye’de sivil inisiyatif ile hayata geçirilen ilk kitlesel kültür-turizm etkinliği unvanına sahip olduğunu belirten Günsel, projenin çıkış noktasını anlatırken, “Adana’da bu kadar güzelliğin arasında son 30 yıldır bir umutsuzluk ve vaz geçmişlik havası hakimdir. Bunu nasıl tersine çevirebiliriz, Adana’nın hakiki değerlerini nasıl tekrar gündeme getirebiliriz, diye düşündük.  Karşımıza Portakal Çiçeği ile bir coşku çıktı. Adana halkı kendi güdülerinin tam tersi biçimde seyircisiydi. Biz buna artık eski haline çevirmek istiyoruz. Halkımızı kenttin başrol oyuncusu olmasını amaçlıyoruz. Bunu yaparken vatandaşın kendi kendine bunu başarmasını arzuluyoruz.”dedi.

 

 İldeki ‘altın çağ’ bitip, ‘duraklama ve gerileme’ dönemi başlayınca ‘keyif, spor, sanat ve kültürün’ kabuğuna çekildiğini dile getiren Günsel, aktivitenin söz konusu atmosferi tetikleyeceğine dikkat çekti. Bütün dünyada refahın ana kaynaklarından birisinin kentsel hareketlilik ve turizm sektörü olduğuna işaret eden İlhami Günsel, şöyle devam etti:

“ Biz acaba katılımcı turizme bir etki yapabilir miyiz, hevesindeyiz. Bunun ilk meyvelerini aldık. Bizim karnaval vadisi dediğimiz, Atatürk Caddesi, Gazipaşa Bulvarı, Ziya Paşa Bulvarı bölgesinde daha önce görülmeyen ürünler satıldı. İnsanların eğlenerek alış-veriş yapmaya çalıştığını gördük. Adana sözü bizim yağlarımızı eritiyor; ama bir şekilde memnuniyetsizliğimiz var. Bu ikilemi olumluya çevirmemiz gerekiyor. Aidiyet duygumuzu artırmamız, ekonomimizi tekrar canlandırmamız; burada yaşamaktan keyif almamız lazım.?

Bu haber toplam 656 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber