Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ülkücülerden Çin zulmüne tepki
27 Haziran 2015 / 13:05
Ülkücülerden Çin zulmüne tepki
Ülkü Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan’da oruç tuttuğu için Çin tarafından katledilen 28 Türk için Adana'da gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular ve yüzlerce kişi Cuma namazı çıkışı Merkez Camisinden topluca İnönü parkına yürüdü. Burada bir açıklama yapan Ocak Başkanı Yunus Uzunlular, Çin'in işgal altındaki Doğu Türkistan'da müslaman soydaşlarımıza her türlü baskı, zulüm ve katliamı uyguladığını, bütün dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi. Son olarak oruç tuttukları için 28 Türkün katledildiğine dikkat çeken Uzunlular,“Bugün burada Doğu Türkistan’da 28 Soydaşımızın Şehit edilmesine karşı toplanmış bulunuyoruz. Malum bugünlerde Çin’de bir köpek festivali var ve dünya ayağa kalkmış durumda. Ne yazık ki Doğu Türkistan’da Müslümanlar katlediliyor herkes duyarsız, herkes kör, herkes sağır şekilde seyrediyor.
Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki “haçlı” ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur.
Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan Ayı’nda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camiiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır" dedi. 
Ülkü Ocakları olarak, zalimin zulmüne karşı her zaman soydaşlarımızın yanında olduklarını vurgulayan Başkan Uzunlular, şöyle devam etti:
"Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler, “Gök Bayrak”ı tıp ki “Al Bayrak” gibi namusları bileceklerdir. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz. Ebedi yurdumuz Anadolu’dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan’a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar’ı, sızlayan yaramız Urumçi’yi unutturmayacağız. Gulca’yı, Turfan’ı, Kumul’u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay’ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Bu vesileyle Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir.”

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber